Malin tror på ett positivt år

Hon är en trygg norrlänning som gärna ställer upp för sina lagkompisar. Förra året 2020 blev kanske inte riktigt vad 22-åriga Malin Nilsson hade hoppats på.
Malin, som studerar psykologi med inriktning idrott och motion på Högskolan i Halmstad, hade i början av förra året problem med utdragna ledband i sin ena fot. När det blev bättre kom en pandemi.
- Jag var riktigt pepp på den säsongen men när Corona kom förändrades min vardag ganska drastiskt och har behövt åka hem till min familj lite då och då, säger Malin som kommer från Sundsvall.

- Tycker annars att säsongen var rolig, laget har gjort många framgångar och vi har haft roligt under träningarna. Gjorde dessutom mitt första mål i HBK tröjan, vilket jag tyckte var väldigt roligt.

- Jag är nöjd med lagets säsong. Vi höll oss kvar i div. 1 vilket var ett mål. Vi hade kunnat komma på en bättre placering men som nykomlingar bör vi vara nöjda med vår prestation. Att vi sedan tog guld i DM är jag också väldigt nöjd med. Det var en bra avslutning. 

Hon är ganska blygsam när hon berättar om förra säsongen.
- Kanske inte syns så mycket jämfört med resten av laget men blev snabbare under säsongen 2020. Jag var rappare i mina steg och kunde läsa av spelet snabbare. Trots de framstegen är jag ändå en av de långsammaste i laget, skrattar hon.

- Min koncentration under träningarna har varit ojämn, vilket hade kunnat varit bättre. Massa saker som spelade in i detta men anser själv att man ska kunna prestera på träningar trots motgångar i andra delar av livet, vilket är någonting jag hade kunnat gjort bättre. 

Vad är din främsta styrka som spelare?
- Jag kämpar mycket, trots motgångar. Jag försöker lugna ner spelet som mittback och har en bra blick på vart jag har mina mot- och medspelare. Är även bra på att berömma mina medspelare, även de yngre från flicklaget när de fick chans att spela med oss. 

- Jag är den lugna norrlänningen i laget, haha. Är den som finns när det behövs, om det så är extra spelare eller hjälp att tejpa fötter inför matcher, säger Malin, som vill hålla på att spela så länge som hon tycker det är kul, några större mål har hon inte.

I år väntar spel i den södra gruppen i div. 1. En serie som Malin inte känner till så mycket om.
- Har inte så bra koll på de lag vi ska möta eller spelarna då jag kommer från Sundsvall, men tror vi kommer klara oss bra. Om vi spelar som vi kan göra ser jag inga problem oavsett serie. 

- Vi ger oss inte. Vi är bra tränade, kommer bli bättre, och orkar hela matcherna. Vi alla har samma målsättningar för laget och vill alla uppnå dessa. Vi har snabba offensiva spelare och är bra på omställningar, tycker Malin, som ser saker som laget kan förbättra.

- Längre anfall och att våga rulla bollen i backlinjen skulle vi kunna behöva förbättra. Att behålla ett lugnt men snabbt passningsspel, där samtliga delar av laget är involverade, är någonting vi skulle kunna behöva förbättra, säger Malin, som känner sig välkommen i damlaget av alla trots att hon inte är ”söderlänning”.

Hon tror att två ungdomar kan bli de som utvecklas mest i år.
 - Jag tror Emmy Ecklein och Alva Arvidsson kommer utvecklas mycket denna säsong. Redan i slutet av säsongen 2020 kunde man se att de har utvecklats stort och jag tror de kommer fortsätta och kanske få lite speltid senare i div. 1. 


MALIN NILSSON

Född  2 december 1998
Position  Back
Klubbar  Selånger SK (-2018), Halmstads BK (2019- )