Kroon förväntar sig en tuff match

Fjolårets poängkung Samuel Kroon förväntar sig en tuff match i morgon när HBK ställs mot den halländska och allsvenska kollegan Varbergs BoIS. Matchen spelas i Borås och utan publik, men går att se på HBK PLAY.
För en vecka sedan spelade HBK match mot IFK Göteborg. Yttermittfältaren märkte en skillnad jämfört med tidigare matcher.

- Man märkte direkt att det gick lite snabbare och de var lite vassare. Med all respekt mot de två vi mött tidigare, så tycker jag att det var ett steg upp och vi fick koppla på våra hjärnor och det vi gör ännu mer. Det gör vi på ett ganska bra sätt under stora delar av matchen och då gör vi det jättebra, menar Samuel Kroon.


- Jag tycker att vi kände oss mer påkopplade framförallt defensivt och i vårt positionsspel. Vi kände att vi behövde komma upp en nivå till när vi mötte ett så pass bra lag.


I morgon är det genrep inför Svenska Cupen som börjar nästa helg. Den kalla vintern har gjort att hemmamatchen mot Varbergs BoIS har flyttas till en inomhushall i Borås. 

- Nu möter vi ett till allsvenskt lag i morgon och det gäller att fortsätta på den inslagna vägen, ta det på allvar och komma i form. 


Det är inte första gången som Kroon möter Varbergs BoIS. Han var med förra våren när HBK besegrade BoIS på Påskbergsvallens konstgräs i Varberg.

- De smällde på ordentligt i duellerna och jobbade hårt, det är deras signum och så har de överlevt i Allsvenskan också. Vi förväntar oss en tuff match i morgon, säger Samuel Kroon inför lördagens match i Borås.