Grattis Kurt Eriksson 75 år!

I dag höjer vi på hatten och gratulerar vår gamle spelare Kurt Eriksson som fyller 75 år. Kurt spelade för HBK under två säsonger i mitten på 1960-talet.

Inför säsongen 1965 värvade HBK den 19-årige juniorlandslagsmannen Kurt Eriksson från Ljungby IF. Debuten kom redan i seriepremiären när han spelade vänsterhalv i hemmamatchen mot Redbergslids IK.

De efterföljande tre matcherna spelade han i samma position innan han i femte seriematchen mot Varbergs BoIS, hemma, flyttades upp i anfallet, som bestod av Jan Olsson, Lars-Olof Jingblad, Leif Carlsson (Pue), Kurt Eriksson och Lars Holmsten.

Fler artiklar om gamla spelare och ledare finns här.

I paus ledde BoIS med 1-0 men på tio minuter vände HBK matchen genom mål av Jingblad och Kurt Eriksson. Det blev till slut 2-2 och målet var det enda Kurt gjorde för de blåtröjade.

Det blev en match till från start innan han i sjunde omgången placerades på bänken. Med en kvart kvar blev han inbytt mot Västra Frölunda men det blev hans sista seriematch för A-laget.

Han lämnade föreningen 1967 för att flytta tillbaka till Ljungby IF.