Emmy siktar på plats i truppen

Emmy Ecklein tillhör de yngre spelarna i damlaget. Hon har gått igenom flickverksamheten för att numera tillhöra damlaget.
17-åriga Emmy Ecklein är en av de yngsta spelarna i damlaget. Hon studerar på Sannarpsgymnasiet där hon pluggar ekonomi med inriktning juridik. När hon tittar tillbaka på 2020 är hon ganska nöjd.
- Jag är sammanfattningsvis nöjd över säsongen men hoppas på att utvecklas ännu mer under säsongen 2021, där mitt största mål är att ta en plats i starttruppen, säger Emmy, och fortsätter:

- Under 2020 jobbade jag mycket med att få bättre speluppfattning vilket var det jag tycker att jag utvecklade mest. Det jag behöver jobba på är mitt tillslag, tycker Emmy.

Vad är då dina styrkor som fotbollsspelare?
- Min styrka som spelare är nog speluppfattning och det offensiva spelet, tycker Ecklein, som i gruppen ser sig som en ung tjej som försöker vara positiv och hela tiden ge sitt yttersta.

Hon ser positivt inför årets säsong i div. 1.
- Det blir en tuff utmaning men jag tror de kommer bli bra och kul med nytt motstånd, och med många nya spelare i truppen.

- Lagret främsta styrkor, skulle jag säga, är det offensiva spelet samt känslan för att göra mål. Vi skulle behöva höja lägstanivån, säger Emmy, som kommer från HBK:s flickverksamhet.

- Det bästa med att spela i HBK är att vi har fått igång en fungerande flickverksamhet som jag hoppas på sikt kommer kunna stärka oss i framtiden, samt att det är en anrik fotbollsklubb med fin historia och viljan att satsa framåt, menar Emmy Ecklein.

För sin egen del har hon som målsättning att ge järnet och försöka komma så långt som möjligt. I damlaget ser hon många spelare med intressanta utvecklingsmöjligheter.
- Vi har många intressanta spelare som kan utvecklas mycket under säsongen 2021. En spelare som jag tror kommer att ta stora steg är Maja Ödman, tror Emmy.


Emmy Ecklein

Född 3 december 2003
Position Yttermittfältare
Klubbar Halmstads BK (2014-)