Emmy debuterade i div. 1 som 14-åring

Trots sin ringa ålder är Emmy Zetterberg erfaren som spelare. Senare i denna månaden blir hon 21 år men i div. 1 debuterade han redan som 14-åring för IF Böljan.
Hösten 2015 tog hon steget över till IS Halmia innan hon 2019 kom tillbaka till IF Böljan. Skador har dock ställt till det för henne.
- Jag har varit skadad i två år, så min senaste match var 2018, säger Emmy som fick en korsbandsskada.

Att vara skadad är tufft och hon tycker att hon under skadan fått utveckla sitt tålamod. Inom laget är hon varken den som syns mest eller minst.
- Jag är en i gänget, säger Emmy, som tycker att hennes främsta styrka är sin spelförståelse.

Just spelförståelsen kanske är ärftlig, då pappa Pär var under många år en stor spelare i Anderlecht. Även Emmy har stora planer med sin fotboll.
- Jag ska försöka komma så högt och långt som möjligt med min karriär.

Nu har hon tagit steget över till HBK och tycker att laget gjorde en bra säsong förra året.
- Utifrån att det var första säsongen i div. 1 någonsin för klubben är det mer än godkänt att hamna mitt i tabellen, berömmer Emmy.

I år blir det spel i den södra serien och Emmy Zetterberg vet vad som väntar.
- Nya lag, nya förutsättningar. Vi behöver vara väl förberedda. Jag tycker att det finns väldigt mycket kvalité i laget.

För att lyckas så krävs det att man höjer sig ytterligare något steg.
- Vi vill alla utveckla oss och bli bli bättre, då måste vi förbättra allting för att kunna ta nästa steg för att utvecklas individuellt eller lagmässigt. Jag hoppas att vi alla kommer att utvecklas och ta ett eller flera steg framåt.

Emmy Zetterberg trivs redan i sin nya förening.
- Det som gjorde att jag valde HBK var att jag känner mig välkommen och känner några av tjejerna sedan innan och sedan att jag har ett stort förtroende för tränarna.


EMMY ZETTERBERG

Född 25 februari 2000
Position Mittfältare
Tidigare klubbar IF Böljan (-2015), IS Halmia (2015-18), IF Böljan Falkenberg (2019-20)
Landskamper 1 F15, 3 Futsal-F17