Cupmatch hemma mot VSK

I morgon lördag är det åter dags för cupmatch för herrarna. Till Skedalaheds IP kommer Västerås SK med gott självförtroende. De vann senast mot Malmö FF på bortaplan med 2-1.
För HBK:s del blev det förlust i cuppremiären när GAIS besökte Skedalahed förra helgen. Makrillarna vann med 2-0 och det var inte ett resultat som riktigt speglade matchen.
- Det var en match där vi skapade många chanser men var alldeles för ineffektiva i första hand. Det är den mest övergripande analysen, säger Magnus Haglund och fortsätter:
- Vi hade 19-7 i avslut, 6-3 på mål, 10-0 i hörnor men vi förlorade med 0-2. Det speglar inte antal chanser, men väl vår ineffektivitet i matchen.

Efter matchen mot GAIS har laget genomfört en bra träningsvecka.
- Vi kommer från en vecka där vi har tränat hårt och vi har inte tagit någon hänsyn till att vi har match, utan vi har tränat på för att bygga oss långsiktigt, menar Haglund.


Sadat Karim avgjorde hemmamötet förra året mot VSK genom att göra båda målen på sin födelsedag.

Nu är det Västerås SK som väntar. Ett lag som HBK vann båda matcherna mot i fjor. Först 3-2 i slutet på oktober uppe i Västmanland och där Crespo Kamara avgjorde i sin debutmatch. Hemma på Örjans vall under hösten blev det 2-1 och då var det Sadat Karim som avgjorde tillställningen.
- Det ska bli roligt med ytterligare en tävlingsmatch mot Västerås SK. De imponerade genom att slå Malmö FF, så det blir en tuff match för oss igen, förespår Magnus Haglund.

Vad förväntar du dig av matchen?
- Som vanligt att vi är ett hårt arbetande lag. Jag hoppas att vi är effektiva i våra lägen och att vi jobbar för att leva upp till de saker och principerna som vi har i vårat spel, säger Haglund avslutningsvis.

Matchen spelas utan publik och direktsänds på Cmore.