Alva är yngst i laget

Först i nästa månad fyller Alva Arvidsson 17 år. Med sin ålder är hon yngst i damlaget men vet vad hon strävar efter som fotbollsspelare.

Alva studerar Samhällsvetenskapsprogrammet på Sannarpsgymnasiet i Halmstad med inriktning NIU fotboll. Hon har klart för sig vad hon har för mål som spelare.

- Jag vill utvecklas så mycket som möjligt inom fotbollen och ta en plats i starttruppen, men också inför framtiden siktar jag mot att bli kallad till F-04 landslaget, säger Alva. 


Förra året blev ett annorlunda år p.g.a. pandemin där det blev bara spel under en halv säsong. Ändå är Alva ganska nöjd med sitt år.

- Tycker sammanfattningsvis är jag nöjd med säsong 2020 och ser fram emot 2021 att utvecklas mer. Jag utvecklad mig psykiskt och tog stora steg fysiskt,  jobbade mycket på aggressiva löpningar i press och där tycker jag att jag utvecklades mest, menar Alva Arvidsson, som tycker att hon gjorde sitt bästa under hela året.


- Lagmässigt utvecklades vi både som lag och individuellt. Dock blev det en konstig säsong p.g.a. Corona, men vi kämpade på bra!


I gruppen är hon, förutom att hon är yngst, en glad tjej med mycket energi, och hon vet var hon har sin främsta styrka.

- Det är envisheten och speluppfattning som är mina främsta styrkor. 


I år väntar spel i södra div. 1- serien med helt nya lag.

- Jag tror det kommer bli tufft, men det är en kul utmaning mot nya lag. I laget är vi duktiga på att peppa varandra, och i år gäller det att jobba med lagsammanhållningen då det kommit in många nya.


Hon tror att Maja Ödman kan bli den som utvecklas mest under året som kommer, samtidigt som hon själv trivs väldigt bra i laget.

- Det bästa med HBK är att flickverksamheten tar stora steg framåt och att det är en fin klubb. Sen trivs jag med vår tränare och jag känner att jag själv utvecklas. Alva Arvidsson 

Född  2004-03-28

Position  Forward, yttermittfältare 

Klubbar  Trönninge IF (-2016), Halmstads BK (2017- )