Alma trivs redan i HBK

Nyförvärvet Alma Haglund ser fram mot sin första säsong i HBK. I fjor som 18-åring var hon lagkapten i IF Centern i div. 2. Nu gäller det att försöka ta en plats i HBK:s lag.
Förra säsongen i div. 2 med IF Centern var tuff.
- Det var en tuff säsong som gav mig många erfarenheter. Jag fick en viktig roll i laget som lagkapten som innebar mer ansvar och det var utvecklande.  Jag är nöjd med min prestation under säsongen. 

- Eftersom det var en tuff säsong fick jag jobba mycket med det mentala, det var utvecklande. Det var även en utvecklade då jag fick ta mer ansvar. Rent fotbollsmässigt utvecklade jag även mitt positionsspel, säger Alma, som går sista året på Sannarpsskolan där hon läser natur. Annars gillar hon att umgås med familj och vänner, men en stor del handlar även om fotboll.

Alma Haglund har klara tankar vad det gäller hennes framtid som fotbollsspelare.
- Just nu är målet att jobba mig in i laget, spela matcher och därifrån får jag se vart det tar mig. Jag vill såklart utvecklas och ta mig så långt som möjligt i min fotbollskarriär.
- Mina främsta styrkor som fotbollsspelare är min snabbhet, spelförståelse och att jag är fysiskt stark i närkamper.  

Hon ser fram mot årets säsong i div. 1 men är medveten om att har skett lite förändringar i spelartruppen.
- Nu till en början måste vi spela ihop laget då det är många nya spelare. Efter ett års erfarenhet i div. 1 tror jag denna säsongen kommer bli ännu bättre. Även om vi inte har några derbyn mot Astrio eller Halmia, som känns lite tråkigt, är det roligt och utmanande att möta andra lag, tycker Alma Haglund.

- Lagets styrkor är att vi jobbar bra ihop, bra sammanhållning och jobbar hårt för att nå högt. Sen har laget många duktiga spelare. 

En av alla dessa duktiga spelare är nyförvärvet Emmy Zetterberg och är den som Alma tror kommer att utvecklas mest under 2021.
- Jag tror på Emmy, hon är en duktig spelare som jag tror kommer tillföra mycket. 

Trots sin korta tid i föreningen känner sig Alma redan till rätta.
- HBK är en fin förening med bra tränare. Det är en bra grupp, jag trivs och utvecklas hela tiden!  


Alma Haglund

Född 30 mars 2002
Klubbar IF Centern (-2020), Halmstads BK (2021- )