Amir Al-Ammari till HBK

För andra dagen i följd presenterar HBK ett nyförvärv. Det är den 23-årige mittfältaren Amir Al-Ammari som skrivit på för klubben. Under de senaste åren har han spelat i Jönköpings Södra IF och svarade ifjor för 16 poäng (9 mål och 7 assist).
Al-Ammaris moderklubb är IFK Öxnehaga. Som 12-åring gick han över till Husqvarna FF, för att sedan, redan som 16-årig, ta steget över till danska Bröndby IF för att bli ungdomsproffs. Efter ett par år i Danmark återvände han till Husqvarna FF. Det blev bara en säsong då han inför 2018 skrev på för Jönköpings Södra IF.

Amir Al-Ammari spelade först fyra juniorlandskamper för Sverige, men sedan 2019 spelar han för Irak, där han spelat fem U23-landskamper och svarat för fyra mål.

HBK-managern Magnus Haglund är glad över påskriften under dagen.
- I och med Jonathan Svedbergs långtidsskada så har vi varit i behov av att rekrytera ytterligare en innermittfältare. Valet föll på Amir Al-Ammari, en spelare som vi har fått känna på hans skicklighet som motståndare vid flera tillfällen.


Förra året var de motståndare. Nu kommer Amir Al-Ammari och Samuel Kroon bli lagkamrater för Halmstads Bollklubb. Båda svarade för många poäng förra året. Kroon gjorde 18 poäng för HBK och Al-Ammiri 16 poäng för J Södra.

- Han är en otroligt passningsskicklig, både i det långa och korta spelet, och löpstark spelare som dessutom har fina servrar vid fasta situationer, något som är en ingrediens som vi vill skruva upp i vårt spel. Han är en väldigt ambitiös och driven person som kommer att passa väl in i den mentalitet som vi har i den här gruppen, menar Magnus Haglund.