1-1 mot Blåvitt

Det blev oavgjort på Valhalla IP mot IFK Göteborg på fredagseftermiddagen. Emil Tot Wikström gav HBK tidigt ledningen tidigt i matchen medan IFK kvitterade i en andra halvlek som präglades av många byten i båda lagen.
I inledningen tog HBK kommandot och satte hög press på hemmaförsvaret. Samuel Kroon fick ett bra skottläge (1) direkt och Mikael Boman hade en nick (4) men utan att bli riktigt farliga. I sjunde minuten kom ledningsmålet. Samuel Kroon vann en nickduell och fick fram bollen till Joel Allandsson som klackade bollen vidare till Emil Tot Wikström en bit in på motståndarnas planhalva, avancerade framåt, innan han placerade bollen i målvaktens bakre hörn.

HBK fortsatte med sin höga press och tryckte ner Blåvitt på deras planhalva och det märktes att IFK gjorde sin första match för året.. Ett inlägg från provspelaren Phili Ofuso-Ajeh (13) nådde Sadat Karim i straffområdet men ett täckande hemmaben gjorde att det rann ut i sanden. I minuten efter kom faktiskt det första ordnade anfallet för hemmalaget.

IFK fick därefter lite fler anfall och mer bollinnehav, innan spelet jämnade ut sig. Strax före paus fick målskytten Tot Wikström en rejäl smäll över smalbenen och Simon Lundevall fick ersätta Emil. Det hände inte så mycket förrän när HBK hade ett fint anfall (44) där nyinsatte Lundevall spelade fram Sadat Karim inne i straffområdet, som vände om, sköt men strax utanför ena stolpen med målvakten vikten på fel ben. Därmed slutade det 1-0 till HBK efter första halvlek.

Till andra halvlek gjorde hemmalaget sex byten, medan HBK fortsatte med samma spelare som avslutade första halvlek. HBK fick första chansen (49) när Lundevall slog ett inlägg från vänster till en vändande Boman vid första stolpen men bollen gick precis utanför första stolpen.

Senare kom Phil Osufo-Ayeh (55) drog upp bollen på kanten och spelade in till Boman som vände om och sköt, men utan större besvär för målvakten.

Efter drygt en timma drog hemmalaget upp tempot och kvitteringen kom (62) när Alfons Nygaard stötte bollen in målet från nära håll efter ett inspel från vänster.  Strax därefter gjorde HBK ett trippelbyte och även hemmalaget gjorde detsamma några minuter senare, vilket gjorde att denna match liksom många andra träningsmatcher blir förryckta.

Händelsemässigt hände inte mycket förrän Ofosu-Ayeh hittade en boll längs marken till Boman, som klippte till (77) men målvakten styrde bollen till hörna. Då blev det återigen ett trippelbyte i HBK och i slutskedet var det inte många spelare kvar från startelvan i något av lagen.

Matchkvalitén gick ner på matchen och så mycket mer hände inte i matchen, utan den slutade 1-1.

IFK GÖTEBORG – HALMSTADS BK  1 – 1
Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofusp-Ayeh (Isac Larsson, 77), Andreas Johansson (Edvin Kurtulus, 77), Joseph Baffo (Alexander Berntsson, 77), Andreas Bengtsson (Thomas Boakye, 63) – Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand (Dusan Djuric, 63), Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 40) – Mikael Boman (Alexander Johansson, 85), Sadat Karim (Crespo Kamara, 63)