Sex spelare går vidare från P19

När HBK P19 den 16 december slog Jönköpings Södra med 5-0 så var det en glädjens kväll som betydde att HBK till slut tog en mycket hedrande andraplats i P19-Allsvenskan Södra. Det var också en kväll som innebar sista matchen med gänget för flera av spelarna som 2022 blir 20 år och nu faller för åldersstrecket i HBK:s Akademi.
- Det är vemodigt att skiljas från så duktiga fotbollsspelare och fina killar men det är också något som både spelarna, föräldrarna och vi ledare är införstådda med kan komma att hända då det på de äldsta akademilagen och speciellt vid det sista steget upp till vår A-trupp såklart inte kan finnas plats för alla, säger HBK:s Akademichef Robert Nordström.
 
De sex spelarna som nu går vidare i sina fotbollskarriärer är Charlie Dagård som började i HBK:s Fotbollsskola redan som 5-åring! Eric Svensson som kom från IF Centern när han var 12 år. 

Från Laholms FK kom Jonathan Wadensten som 15-åring och Viktor Håkansson som 16-åring. Ännu längre söderut ifrån är Filip Larsson som lämnade Båstads GIF när han skulle fylla 17.  

Ardi Hajdari (född 03) lämnar nu också HBK efter elva säsonger och flyttar till Landskrona. Redan i somras flyttade Nils Thelander till Eskilstuna och AFC efter många goda år i HBK.
 
- Det har varit en remarkabel resa för det här laget som när de var 14 år inte kunde hävda sig i DM i Halland men där man de senaste tre åren varit bland de tre bästa lagen i Sverige i sin åldersgrupp och killarna kan verkligen känna sig stolta över sin tid i HBK, säger Robert Nordström.

- Nu tackar vi i HBK spelarna för den här tiden och önskar Lycka Till samtidigt som vi säger grattis till de klubbarna som får ta del av deras fotbollstjänster framöver.