P19 vann och slutade tvåa

HBK P19 startade upp säsongen 2021 redan den fjärde januari. 16 december avslutades den med en 5-1 seger mot Jönköping Södra. Det var årets sista match och den avslutande 28 omgången i P19-allsvenskan Södra.

HBK:s P19-lag kan därmed summera ett mycket fint år där man med endast en poäng missade SM-finalen och med slutraden 19 vinster – 6 oavgjorda – 3 förluster. Målskillnaden 63 gjorda mål och 23 insläppta.

I matchen mot Jönköping gjordes målen i flock. 1-0 kom i den 20:e minuten genom en fin volley signerad Albin Ahlstrand. 2-0 gjordes fyra minuter senare av Ardi Hajdari och i den 26:e minuten gjorde forwardskollegan Jonathan Wadensten 3-0. Reslutatet stod sig halvleken ut även om HBK hade bud på mera.

Åtta minuter in i den andra halvleken kunde Eric Svensson komma högst på en hörna och göra 4-0. Jönköping replikerade minuterna efter men med halvtimmen kvar satte nyss inbytte Lorent Mehmeti slutresultatet 5-1. En fin avslutande fotbollsmatch där segern var stabil och spelet förlagt till stora delar på bortalagets planhalva.

Laget går nu på julledighet och startar upp säsongen 2022 den 10 januari.

Nytt för nästa säsong är att P19-allsvenskan Södra respektive Norra slås ihop till en nationell allsvenska och två superettor (södra och norra). I och med P19:s starka säsong med en övertygande andraplats i seriespelet blir det alltså spel i P19-Allsvenskan 2022 för akademins äldsta lag. Där lag såsom Malmö FF, BK Häcken, IFK Göteborg, AIK, Djurgården och Hammarby väntar, för att nämna några av lagen som kvalificerat sig för nästa års högsta serie.

-Vi kan efter den här sista matchen summera en fantastiskt stark säsong av våra P19-spelare. Vi har varit etta eller tvåa i P19-allsvenskan hela säsongen. Använt oss av 26 olika spelare och gått obesegrade i 29 av 32 matcher, alltså endast tre förluster sett över hela året om man räknar in träningsmatcherna innan seriespelet. Många spelare var också med och bidrog till U21-SM-guldet för några veckor sedan – både i seriespelet och slutspelt. Så återväxten ser mycket god ut i Bollklubben, summerar tränarteamet efter matchen tillika säsongsavslutningen.

HBK P19 – Jönköping Södra 5-1 (3-0)
Målen: 1-0 (20) Albin Ahlstrand (Pontus Carlsson). 2-0 (24) Ardi Hajdari (Charlie Dagård). 3-0 (26) Jonathan Wadensten (Charlie Dagård). 4-0 (53) Eric Svensson (Pontus Carlsson). 4-1 (55). 5-1 (62) Lorent Mehmeti (Albin Binnefors).
Startelvan: Petter Andersson – Filip Larsson, Eric Svensson, Filip Eriksson (45), Charlie Dagård – Mattias Saalem-Almgren (60), Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand (60), Pontus Carlsson (60) – Jonathan Wadensten, Ardi Hajdari (60).
Avbytare: David Norrman (46), Albin Binnefors (60), Leo Hedenberg (60), Lorent Mehmeti (60), Samuel Svensson (60), Alexander Nielsen.