P17 avslutade med en 5-0-seger

HBK P17 avslutade ”höstens” spel med att vinna åtta av de sista nio matcherna och i den 28 och sista omgången så blev det hela 5-0 mot Jönköpings Södra efter att pausresultatet varit 3-0.

Det har varit en mycket speciell säsong med många matcher på kort tid som i almanackan avslutas rekordsent konstaterar Akademiansvarige Robert Nordström. 

– Men på det sättet våra tre äldsta lag har avslutat sina respektive serier så hade vi nog kunnat tänka oss att spela både på julafton och nyårsafton också.


P19:s match mot Jönköping gick inte att genomföra i lördags på grund av för mycket snö på planen men på söndagen kunde HBK P17 välkomna Jönköpings P17-lag till Halmstad Arena.


Det var tydligt att HBK ville avsluta på bästa sätt och redan efter 21 minuter så stod det 3-0 på den imaginära anslagstavlan vid konstgräsplan 7.


Redan efter två minuter fick HBK till ett så kallat mönsteranfall där mittbacken David Norrman spelade bollen till högerbacken Emil Annerhult som i sin tur satte upp bollen på forwarden Alex Hall som skarvade en fin boll i djupled till Leo Hedenberg som störtade in i straffområdet och satte en fin passning till den andra yttermittfältaren Enis Krasniqi som behärskat sköt in 1-0 till bollklubben.


- Ett otroligt fint mål och en bra start på matchen, säger assisterande tränaren Tomas Carlsson.


2-0 gör sedan Alex Hall på ett friläge och 3-0 satte Noel Åberg i nättaket med vänsterfoten och därmed spikades halvtidssiffrorna.

- Väldigt bra första halvlek av spelarna och laget säger huvudtränaren Alexander Sakac. 

– I paus pratade vi om att fortsätta in i det berömda kaklet och inte slappna av.


Killarna i P17 lydde order och första kvarten gjordes två nästan identiska mål där Leo Hedenberg dribblade sig igenom på sin högerkant och rullade in två bollar mellan Jönköpings målvakt och backlinje där den påpasslige Albin Binnefors dök upp två gånger om och gjorde både 4-0 och 5-0 till det blåklädda hemmalaget. Hedenberg hamnade därmed på hela fyra assist i matchen.


HBK bytte sedan in sex avbytare som efter en lite trevande start också tryckte på bra framåt och bollen snurrade på J-Södras mållinje några gånger men resultatet stannade vid 5-0 vilket till slut betydde en sjätteplats för HBK i P17-Allsvenskan Södra.


Med spelare som Kazper Karlsson, Pontus Carlsson, Albin Binnefors och Albin Ahlstrand som i princip bara spelat i P19 och U21 så kan man ju undra vilken placering P17 hade fått om dessa spelare hade deltagit regelbundet?


- Det kan man såklart spekulera i, säger Alexander Sakac. 

– Men vi prioriterar ju individuell utveckling först så då skall man spela där man får en bra utvecklande miljö och vi i P17 har därigenom kunnat ge många fler spelare erfarenhet av spel i P17-Allsvenskan vilket vi är väldigt glada för. Både laget och många av spelarna i truppen har haft en fin säsong och mognat både som fotbollsspelare och individer vilket är en spännande och intressant process att få bevittna, avslutar en mycket nöjd tränare efter säsongen 2021.


HBK P17 – Jönköpings Södra P17 5-0 (3-0)

Startelva Alexander Nielsen – Emil Annerhult (65), David Norrman, Wilmer Hesselgren, Axel Persson (61) – Leo Hedenberg, Noel Åberg (65), Milanas Razinskas (65), Enis Krasniqi (65) – Alex Hall (65), Albin Binnefors.

Avbytare Fabian Kindbom Nanfeldt (61), David Neinhardt (65), Kristian Misic (65), Axel Abrahamsson (65), Hugo Rödin (65), Hugo Eliasson (65), Isak Svensson

Mål 1-0 Enis Krasniqi, 2-0 (19) Alex Hall, 3-0 (21) Noel Åberg, 4-0 (53) Albin Binnefors, 5-0 (60) Albin Binnefors.