Nya ledare i akademin

HBK får tre fina nyförvärv på ledarsidan till akademiverksamheten nästa säsong.

Max Lindén (mittersta bilden) blir ny huvudtränare för HBK P19 efter att ha jobbat sju år i Helsingborgs IF:s akademi där han i år avslutade med att ta HIF P17 till SM-final.


- Jag har fått ett väldigt positivt intryck av HBK. Det är en förening som är duktig på att utveckla spelare och människor med en god tradition att dessutom få upp spelare i sin A-lagsverksamhet. Jag ser fram emot möjligheten att få jobba med äldre spelare och att arbeta ännu närmare ett A-lag.


I P19 så är det sedan en tid klart att huvudtränaren Johan Bergström efter många tränarår i akademin nu lyfts upp till HBK:s A-trupp som assisterande tränare men med fortsatt ansvar som utvecklingsansvarig i akademin nästa säsong.


Viktor Ljung (högra bilden) kommer att bli assisterande tränare i HBK P17 efter att nu som trettioåring satt sin spelarkarriär på paus. Viktor kom till HBK som tolvåring från IS Örnia och har många års erfarenhet som Akademi- och A-lagsspelare i HBK.


- Jag är glad och tacksam för att få möjligheten att jobba vidare inom HBK som assisterande för U17 under nästa säsong.

- Det är ett uppdrag som jag verkligen ser fram emot. Utveckling av andra och framför allt ungdomsspelare på och utanför fotbollsplanen är något jag brinner för och jag ser framemot att hjälpa spelarna i laget till att bli så bra som möjligt samt förbereda dem på steget mot seniorfotboll. 


Alexander Nilsson (vänstra bilden) kommer att ansluta till HBK P16 som assisterande tränare 2022. Alexander har tidigare varit spelare i HBK upp till P19-nivå och kommer senast ifrån sin moderklubb Genevad-Veinge där han har tränat A-truppen tillsammans med Charlie Boson.


- Jag ser verkligen framemot att tillhöra HBK igen! Det ska bli otroligt inspirerande och kul att få arbeta med alla dessa duktiga tränarkollegor och talangfulla fotbollsspelare och att tillsammans bli så bra vi bara kan. Jag har under hösten tjuvstartat lite och med det jag har sett hittills så har 2022 potential att bli ett fint fotbollsår för alla inblandade.


HBK:s Akademichef Robert Nordström uttrycker sig så här. 

– Årets långa och speciella säsong har varit mycket bra både resultat- och prestationsmässigt och ledarna har jobbat väldigt hårt och framgångsrikt för att utveckla sina spelare och lag. 

– Med dessa tre nya ledare får vi in ytterligare lite blandad spetskompetens som kommer att bidra till att stärka verksamheten framöver.