Målfarlig gotlänning klar för HBK

24-årige Villiam Dahlström från Degerfors IF är HBK:s första nyförvärv utifrån till kommande säsong. Den poängstarke anfallaren har skrivit på treårskontrakt med Halmstads Bollklubb.
Villiam är ursprungligen gotlänningen och lämnade FC Gute inför 2020 för spel på fastlandet och i Degerfors IF. Under första säsongen i Degerfors svarade han för tio mål och nio assist när han spelade samtliga matcher. I år fick han inleda på bänken och drabbades efter ett par matcher av en skada som gjorde att han missade resten av vårsäsongen. 
- Jag blev "överkörd" av Kalmars målvakt och fick problem med ett knä. Tur i oturen var det bara ett ledband, säger Villiam.

Inom föreningen är man mycket nöjda med att kunna ro denna övergång i hamn.
- Vi är mycket glada att vi idag har kunnat signera Villiam på tre år. En spelare som har varit jagad av flera klubbar och vi är glada att ha dragit det längsta strået i kamp med andra klubbar om honom, säger en glad HBK-manager Magnus Haglund.

För Villiam är känslan bra när han nu signerat kontrakt med HBK.
- Det känns som att jag kommer till en förening där man vet vad man gör. Alla samtal med Magnus har varit raka och bra, så jag vet vad som förväntas av mig, säger gotlänningen.  

- Villiam är en poängspelare som gör mål och assist. Han kan både spela felvänd och löpa i djupled, dessutom jobbar han stenhårt för laget vilket är en avgörande egenskap för att spela i HBK, menar Magnus.


I höstas var han motståndare. Kommande år blir han medspelare.

Villiam beskriver sig själv på ett liknande sätt.
- Jag är en hårt arbetande anfallare som är hyfsad på det mesta, framförallt på att hitta målet. Jag gillar att göra mina medspelare bra.

Han tror sig veta vad han vill bidra med i HBK.
- Framförallt med mitt målskytte och se till att vi vinner så många matcher som möjligt. Jag tror att min spelartyp passar bra in i HBK.

Att han är målskytt kan man konstatera när man ser tillbaka på hans säsonger i div. 2 med FC Gute.: 2019: 22 mål, 2018: 17 mål, 2017: 9 mål, 2016: 16 mål och 2015: 13 mål.

Villiam har spelat flera matcher mot HBK där han gjort avtryck. Sin andra match från start i Allsvenskan var i oktober på Stora Valla där han var delaktig i båda målen.
- Det har varit väldigt besvärligt att möta honom. Han gjorde två mål här på Örjans vall 2020. Han fixade en straff åt Degerfors och gjorde själv andra målet när vi möttes i oktober. Det är en spelare som ställt till med stora problem för vår starka backlinje, vilket är ett väldigt gott betyg åt Villiam. Vi ser fram emot att få Villiam till HBK, avslutar Haglund.


VILLIAM DAHLSTRÖM

Född 30 juni 1997
Tidigare klubbar Visby AIK (-2012), FC Gute (2013-19), Degerfors IF (2020-21)
Allsvenska matcher/mål 21/2
Superettan matcher/mål 30/10