Seger i match 1 i det allsvenska kvalet

Allsvenskt kval på Olympia. En chansfattig match där matchens enda avslut på mål också gick i mål. Sadat Karim utnyttjade kaos på en hörna och gjorde matchens enda mål. Halvtid i kvalet med fördel HBK.
HBK kom till matchens första avslut efter 50 sekunder. Sadat Karims avslut från 17 meter styrdes via försvarare till en resultatlös hörna.

HBK gjorde 0-1 efter 7 minuter. Hörna från höger. Kaos inne i HIF:s straffområde. Kroon tåade fram bollen till Sadat Karim som förlängde in bollen i målet.

Första kvarten var det HBK som dikterade spelet utan att skapa så mycket mer än målet. Lite oro i HBK-lägret i denna period när Al-Ammari gick ner två gånger och haltade rejält. Smärtan verkade dock vara hanterbar för Amir. HBK ökade tempot i sitt anfallspel ju mer halvleken spelades. Bland annat farligt när Andreas Bengtssons inlägg i den 27:e minuten gick precis över ribban.

HIF med lite mer boll efter dryga halvtimmen. Spelade runt en bit in på HBK:s planhalva och kom till några inlägg som HBK hanterade och sedan kom ur detta till en mer spelförande period själva.

- Jag tycker vi kan göra det bättre. Vi förlorar vissa dueller som vi inte borde förlora. I sådana här matcher gäller det att göra mål och inte släppa in något. Helt okej första halvlek, sa Sadat Karim i paus till Discovery+.

Bra läge direkt i andra för HBK. Antonsson blev helt fri men avslutet var kategori mindre bra. Ett par minuter senare samma sak. Avslutet ur snäv vinkel över.

Bortdömt mål (korrekt) när Antonsson styrde in Al-Ammaris avslut efter 54 minuter.

HIF var lite spelförande första 20-25 medan HBK stack upp i lite snabbare anfall. Inte mycket till målchanser åt något håll.

Dubbelbyten i HBK efter 72 minuter. Karim och Kroon ut, Johansson och Tot Wikström in. Det hände inte mycket att rapportera. Spel på mittplanen under stora delar av andra halvlek.

Det dök upp några kontringssituationer för HBK med jämna mellanrum under sista 10-15 minuterna utan att det skapades något.

Matchen tog slut utan mer chanser. 4-3 i avslut till HBK varav 1-0 på mål, som dessutom gick i mål.

- Ja, alltid gott att vinna. Mest nöjd med ett bortamål. Jag tycker vi ska göra det bättre och omvandla någon omställningsläge till något. Vi ska sätta oss i ännu bättre lägen. Skönt att hålla nollan och dem skapar ingenting, säger Andreas Johansson efter matchen till Discovery+.

- 1-0 är ett okej resultat. Vi skulle velat göra nått mål till. Jag har några chanser och vi har några omställningslägen i andra. Det är skärpan i det sista och vi skulle kunnat haft några heta chanser till. Vi är halvvägs och det ska göras en bra match på Örjans Vall, säger Marcus Antonsson, också till Discovery+.

Helsingborgs IF - Halmstads BK, 0-1 (0-1)