Förlust mot Helsingborg

Det summeras i moll. Tom känsla på Örjans Vall ikväll.
Helsingborg inledde matchen bäst men det var mycket kamp under första 20 minuterna.

Malkolm Nilsson Säfqvist fick göra en fin räddning på ett farligt HIF-avslut i den 22 minuten. 10 minuter senare tog HIF ledning efter en lång boll som till slut lobbades i mål genom Wilhelm Leoper.

HBK reste sig efter målet och på en fin kontring serverade Marcus Antonsson bollen till Samuel Kroon som tryckte in 1-1 med ett bra och tungt avslut i bortre hörnet.

Första halvlek kan beskrivas med mycket kamp och två lag som försökte, där HIF nog lyckades bäst.

Andra halvlek inleddes på ett likadant sätt. Den var först i 61:e minuten det hettade till. HIF hade ett bra anfall där Malkolm Nilsson Säfqvist stoppade inspelet. HBK kontrade och HIF fick precis bort bollen framför fötterna på Marcus Antonsson.

75 minuten. Bra läge till HBK när man kom runt på högerkanten. Samuel Kroons avslut täcktes dock ut till hörna.

I den 84:e minuten tog HIF ledningen än en gång. Ett långt inlägg mot bortre ytan där Anthony van den Hurk dök upp och tryckte in 1-2.

Ett mål till HBK hade dock räckt för Allsvenskt kontrakt. Edvin Kurtulus tryckte iväg ett jätteskott mot krysset som räddades ut till hörna. Strax därefter dök Joseph Baffo upp på bortre stolpen på en inläggsfrispark men bollen utanför.

HBK satsade framåt för mål. I en speluppbyggnadsfas halkade Joseph Baffo och Rasmus Karjalainen kom fri och placerade in 1-3. Det krävdes två HBK-mål och bara handfull minuter kvar.

Det gick inte. Denna Allsvenska sejouren tog slut efter ett år. Vi får tag nya tag i Superettan 2022.

Halmstads BK - Helsingborgs IF 1-3 (1-1),
Allsvenskt kval match 2. Totalt slutresultat 2-3.

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye (Alexander Berntsson, 87), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Samuel Kroon (Emil Tot Wikström, 82) - Sadat Karim (Mikael Boman, 87), Marcus Antonsson (Alexander Johansson, 77)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Simon Lundevall, Erik Ahlstrand
Mål 0-1 (32) Wilhelm Loeper, 1-1 (39) Samuel Kroon, 1-2 (84) Anthony van den Hurk, 1-3 (90) Rasmus Karjalainen