Haglund inför matchen på Olympia

På lördagen är det dags för första kvalmatchen till Allsvenskan. Helsingborgs IF  tar emot HBK på Olympia kl. 15.00. Båda lagen var bara minuter ifrån att inte komma till kvalspel.
Helsingborgs IF låg i sin sista match under med 0-2 mot Västerås SK och fick till en kvittering efter straff i 84:e minuten. Därmed fick de det poäng de behövde för att ta sig till kval.

För HBK:s del var det länge ovanför kvalstrecket men när Degerfors IF gjorde 1-0 mot Östersunds FK i 87:e så föll HBK under strecket.

Nu är det kval som gäller och HBK-managern Magnus Haglund tycker att förberedelserna varit goda inför matchen.
- Efter Malmö-matchen har vi återhämtat oss och har tränat bra under veckan. Förberedelserna har varit så som vi önskat som de ska vara. 

Lagen har mötts i en träningsmatch tidigare i våras på konstgräset på Olympia. En match som förblev mållös.
- Det var en jämn match i våras när vi mötte dem senast. Vi tror att det blir en tuff och tajt match även i morgon, menar Haglund.

Magnus och hans tränarstab har noterat Helsingborgs styrkor.
- De har ju en målskytt där framme, van den Hurk, som är vass och ett bra kantspel. Viktigt för oss är att vara oss själva och prestera på den nivå vi har presterat under lång tid. Då är vi svåra för våra motståndare, säger Magnus Haglund.

För er som inte är på plats kan ni se matchen på Kanal 9. Sändningen startar 14.29.