U21 slog Öster

Efter drygt två månaders uppehåll och dessutom en avbruten träningsmatch så var U21 äntligen tillbaka i seriespel.

HBK inleder matchen starkt och hade ett fast grepp om spelet de första tio minuterna men efter ett ströanfall så gjorde Öster 1-0.

HBK fortsätter att dominera men är inte tillräckligt skarpa på dem goda tillfällena som uppstår. Johan Gudmundsson avslut i 35:e minuten räddas på mållinjen av en försvarare och på Oskar Murros fina skott i 43:e minuten gör Östers målvakt en prakträddning på.

- Vi är inte nöjda med prestationen i halvlek, så de blev gasen i botten direkt i andra halvlek, säger Alf Peterson i HBK.

Redan i 47:e minuten trycker Johan Gudmundsson distinkt in kvitteringen till 1-1 och bara tre minuter senare, efter ett långt inkast från Filip Larsson, nickar Alexander Berntsson (bilden) in 2-1.

Därefter har HBK ytterligare ett antal kvalificerade målchanser.

- Vi spelade med ungt lag som tröttnade i slutet men sett till matchen i dess helhet är vi nöjda med prestationen, menar Alf Peterson.

U21 - ÖSTERS IF  2 - 1

Malte Påhlsson - Filip Larsson, Alexander Berntsson, Viktor Håkansson, Tomas Boakye - Pontus Carlsson, Melvin Sjöland (46), Kazper Karlsson, Oskar Murro(82), - Johan Gudmundsson, Alexander Johansson (56).

Avbytare: Albin Ahlstrand (46), Albin Binnefors (56)