Summering av akademins helg

Alla tre akademilagen var i farten under helgen med hemmamatcher. Nedan följer en genomgång i kronologisk ordning.

P17 segrade mot Trelleborg

HBK P17 började sin match resolut och förde spelet i första halvlek. Efter 23 minuter drev Viggo Rolfsson med sig bollen i ett fartfyllt anfall och på något vis så väggpassade han sig igenom TFF-försvaret och kom fri med målvakten och sköt in 1-0 till Bollklubben.

- Vi är väldigt nöjda med killarnas första halvlek. Vi släpper till ytterst lite i försvarsspelet och hotar hela tiden framåt med ett gott passningsspel, säger Mattias Olofsson i HBK:s ledarstab.

Det passningsspelet skulle också generera ett 2-0-mål när David Norrmann med en utsökt djupledspassning frispelade Viggo Rolfsson och när TFF-målvakten sedan fick bollen under sig kunde Rolfsson enkelt rulla in sitt andra mål för dagen i tom kasse.

I andra halvlek blev spelet lite svajigare och efter en timmes spel kunde Trelleborg reducera till 2-1 efter slarv i HBK-försvaret. HBK hade sedan flera möjligheter att punktera matchen med ett tredje mål med det ville sig inte och matchen levde hela vägen in där TFF t.o.m. fick in en kvitteringsboll i slutminuterna men det blåste till slut av för offside. Glada HBK-spelare kunde sedan fira tillsammans med P19-killarna med den traditionella "knacken".

- Fint att vi kunde studsa tillbaka efter förlusten mot Häcken senast och nu såg vi ut som ett robust lag igen. Skönt att få inleda dessa tuffa åtta kommande dagar med en seger, säger Alexander Sakac.

På onsdag väntar Elfsborg på bortaplan och på söndag kommer IFK Göteborg till Halmstad Arena.

HBK - Trelleborgs FF, P17 Allsvenskan södra, 2-1 (2-0)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult (79), David Norrmann (70), Viktor Dahlin, Axel Persson (69) - Leo Hedenberg, Milanas Razinskas, Måns Andersson (82), Enis Krasniqi (75) - Alex Hall, Viggo Rolfsson (82)
Avbytare Måns Ramström, Kristian Misic (69), Axel Abrahamsson (70), Hannes Mårtensson (79), David Neinhardt (79), Hugo Eliasson (82), Egon Kurtulus (82)
Mål 1-0 (23) Viggo Rolfsson, 2-0 (34) Viggo Rolfsson, 2-1 (61)

Även P19 segrade mot Trelleborg

Medan P17 tog ledningen mot Trelleborg på ena planen på Halmstad Arena så hamnade P19 i underläge på planen bredvid.

HBK:s P19-lag går in i en intensiv matchperiod med Trelleborg i lördags, U21-match idag måndag mot Falkenberg, P19-match mot GAIS på onsdag och IFK Göteborg på söndag. Detta samtidigt som hela fem stycken ur P19-truppen är på landslagsuppdrag så gör det att många får möjlighet till fina matchminuter i tät följd. Många förändringar gjordes också i startelvan till denna match.

P19 har varit bortskämda med starka prestationer men mot TFF hackade spelet inledningsvis och Trelleborg tog ledningen efter 18 minuter.

0-1-resultatet stod sig hela vägen fram till matchminut 75. Då hade HBK:s tålmodiga spel nött ner motståndarna allt längre ned i planen och kvitteringen var väntad och framförallt efterlängtad. Oscar Murro kombinerade sig djupt in i straffområdet och kunde servera den andra inhopparen Johan Gudmundsson på ett silverfat och 1-1.

HBK-trycket fortsatte efter kvitteringen och när klockan närmade sig tilläggstid kunde inhoppare nummer tre, Melvin Sjöland, hitta fram till en offensivt placerad ytterback i Eric Svensson. Svensson nickpassade säkert ned bollen till en framstormande Johan Gudmundsson som gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 2-1.

P19 - Trelleborg, P19 Allsvenskan södra, 2-1 (0-1)

Startelva Petter Andersson - Eric Svensson, Filip Eriksson, Taulant Parralangaj (46), Charlie Dagård - Mattias Saleem-Almgren, Pontus Carlsson (60), Albin Ahlstrand (60), Lorent Mehmeti (80) - Ardi Hajdari (60), Jonathan Wadensten
Avbytare Zackarias Nilsson, Viktor Håkansson (46), Oscar Murro (60), Melvin Sjöland (60), Johan Gudmundsson (60), Filip Larsson (80)
Mål 0-1 (18), 1-1 (75) Johan Gudmundsson, 2-1 (89) Johan Gudmundsson

Förlust för P16

HBK P16 började matchen starkt och skapade ett antal fina lägen som borde resulterat i ett ledningsmål. Efter ett par offensiva hörnor i mitten på halvleken där bortalaget Varbergs BoIS fick ställa om så jämnade matchen ut sig i en period innan HBK tog över igen.

HBK tog rättvist ledningen efter 38 minuter när Kristian Misic och Altin Mazreku på vänsterkanten kombinerade sig fram och Mazreku serverade ett friläge som han säkert placerade in bakom en duktig Varbergsmålvakt.

- Vi dominerade matchen och borde haft en större ledning i paus. Men mycket var bra även om vi kanske borde skapa ännu fler och ännu hetare målchanser på vårt spelövertag, säger Fredrik Andersson i HBK-lägret.

HBK fortsatte med spelövertaget direkt efter paus men tyvärr träffade en passning en HBK:are i förflyttning som styrde bollen till en fri BoIS:are. Varbergsspelaren blev sedan nedriven i straffområdet och 1-1 på straff.

Hemmalaget tryckte på fortsatt och trots flera fina målchanser ville inte bollen in. Då slarvade man i speluppbyggnaden och Varberg kunde ta ledningen efter 79 spelade minuter.

HBK försökte med en slutforceringsfas men Varbergsspelarna offrade sig tappert för att skydda sitt mål och kunde åka hem med segern.

- Resultatet i sig är en besvikelse. Prestationen i sig är tillräckligt bra förutom vissa delar. Vi kommer lära oss av detta och komma starkare framöver, säger Fredrik Andersson.

HBK - Varbergs BoIS, P16 Nationell 2, 1-2 (1-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu (78), Noel Wikström, Emilio Hatepovic, Kristian Misic (78) - Lucas Gustafsson (60), Laurent Qitaku, Edmond Berisha (78), Altin Mazreku - Emilio Kostov (60), Elis Wijk (60)
Avbytare Julian Hallonlöf, Joel Kelloniemi (78), Filip Andersson (78), Hugo Rödin (60), Philip Bergqvist (78), Linus Abrahamsson (60), Lukas Ek (60)
Mål 1-0 (38) Altin Mazreku, 1-1 (53) straff, 1-2 (79)