Seger för P19 mot GAIS

HBK:s P19-lag fortsätter att spela spännande matcher med positiv utgång. Under onsdagskvällen stod GAIS för motståndet på Gaisgårdens konstgräs och matchen levde hela vägen till slutminuterna. Med en man mindre hela andra halvlek lyckades P19 vinna matchen med 1-3 efter 1-1 i halvtid.

Första halvlek var det ordentlig HBK-tryck mot motståndarmålet. Bollen dansade i GAIS straffområde i parti och minut men målet lät vänta på sig. När det väl kom så var det en delikatess signerat de flesta blåklädda på planen. Crescendot stod dock en trio för. Jonathan Wadensten hittade Charlie Dagård och i kombinationen involverades avslutningsvis Johan Gudmundsson som tryckte dit 0-1 i matchminut 35. Fint så långt men flera mål såg halvleken inte ut att bjuda på även om HBK-chanser fanns. I slutsekunderna hann dock GAIS rinna igenom och genombrottet renderade i både straff och rött kort för HBK-spelare. 1-1 och en man mindre i hela andra halvlek för HBK.

-I första halvlek borde vi väl göra både 2-0 och 3-0 sett till matchbilden. Dessutom ha ett antal frisparkar och framförallt en straff då Jonathan Wadensten blir nedsparkad. Istället får GAIS sticka upp det sista som händer och det blir maximalt olyckligt, en man mindre och straffmål. I halvtidsvilan är det dock helt lugnt, killarna i den här gruppen har karaktär så det räcker och blir över samtidigt en stor tro på att vi klarar det mesta. Dom löste den tuffa uppgiften på ett fantastiskt sätt, kommenterar tränare Johan Bergström.

Andra halvlek började dock lite passivt från HBK. GAIS tilläts spela upp bollen och skapa någon halvchans men efter dryga kvarten startade Bollklubbarna maskineriet igen. Chanser skapades och spelet flyttades upp med både en egenoffensiv och ett högt presspel som stressade motståndet till misstag. Ledningsmålet dröjde dock till matchminut 82. Jonathan Wadensten blev återigen nerdriven i straffområdet och denna gång med straffspark som följd. P19:s egen Andreas Johansson, men på mittfältet, lagkapten Melvin Sjöland gjorde inget misstag och sköt HBK till ledning. Innan matchen blåstes av hann också inhopparna i matchen göra avtryck. Lorent Mehmeti spikade slutresultatet 1-3 i den 90:e minuten. Efter matchen gick stämningen att ta på – ett väldigt karaktärsstarkt och glatt gäng tog med sig de tre poängen hem till Halmstad.

GAIS– HBK P19 1-3 (1-1)

Målen: 0-1 (35) Johan Gudmundsson (Charlie Dagård). 1-1 (45). 1-2 (82) MelvinSjöland. 1-3 (90) Lorent Mehmeti (Zackarias Nilsson).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Taulant Parallangaj (45), Viktor Håkansson – Charlie Dagård (73), Melvin Sjöland, Mattias Saalem-Almgren, Oscar Murro (84) – Johan Gudmundsson (89), Jonathan Wadensten(85).

Avbytare: Eric Svensson (73), Lorent Mehmeti (84), Leo Hedenberg (84), Ardi Hajdari(89), Petter Andersson.