P19 spelade lika

Söndagseftermiddagen bjöd på ett dubbelbesök från de blåvita IFK Göteborg. Matcher i P19- och P17-allsvenskan stod på programmet och först ut, klockan 13.00 på Halmstad Arena IP, var HBK och IFK Göteborgs P19-lag.

HBK P19 var det lag som hade greppet stora delar av matchen. Den första halvleken bjöd på ett målchans- och spelmässigt övertag för Bollklubben men tyvärr var det gästande IFK Göteborg som fick göra halvlekens enda mål. 0-1 i matchminut 39 efter en kantfrispark som tillslut landat hos, för dagen, rödklädda göteborgsspelare på den bakre stolpen. Kalldusch och 0-1 i halvtid.

Andra halvlek var HBK förvissade om en vändning av matchen. Halvleken började också bra och möjligheter skapades men under en period sjönk kvalitén något – kanske förståeligt – då laget spelade sin tredje tuffa match på en vecka. Sista 15-20 minuterna växlade dock hemmalaget upp och tog över tillställningen totalt.

Ett stort tryck skapades mot IFK Göteborgs mål och likt A-laget i Kalmar fick motståndarnas målvakt stå på huvudet flera gånger för att freda sitt mål. Till slut kom så den rättvisa kvitteringen. Filip Eriksson höll sig framme på hörna och kunde efter lite flipperspel sätta dit 1-1 med fem ordinarie minuter kvar av matchen. 1-1 blev också slutresultatet.

- Sett till matchbilden önskar vi mer än en poäng idag men att spela såhär pass bra på både hemma- och bortaplan mot IFK Göteborg säger mycket om vår spelargrupp denna säsong. Vi vann rättvist med 1-0 på bortaplan i juni och denna gång känner vi oss missnöjda med 1-1 då vi borde förvaltat vårt spelövertag och våra målchanser i ytterligare ett eller två mål och tagit en säker seger idag. Ändå ett styrkebesked att återigen spela en stabil och bra fotbollsmatch där vi ständigt hotar motståndarna på ett bra sätt. Nu tar vi nya tag till Mjällbymatchen på torsdag, avslutar tränare Johan Bergström.

HBKP19 – IFK Göteborg 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (39). 1-1 (85) Filip Eriksson.

Startelvan: Zackarias Nilsson – Eric Svensson, Filip Eriksson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (67) – Mattias Saalem-Almgren (62), Melvin Sjöland, Albin Ahlstrand, Oscar Murro – Jonathan Wadensten (67), Johan Gudmundsson (88).

Avbytare: Pontus Carlsson (62), Filip Larsson (67), Ardi Hajdari (67), Albin Binnefors (88), Alexander Nielsen.