P19 i fortsatt serieledning

P19 studsade tillbaka efter säsongens första förlust förra helgen borta mot BK Häcken. Denna lördag var det återigen dags för bortamatch men nu E6:an söderut och Helsingborgs IF på Olympiafältet.

I halvtid var det 0-1 ledning för Bollklubben och vid slutvisslan stod det 1-2 på resultattavlan. Tre nya poäng för HBK och fortsatt serieledning i P19-allsvenskan södra.

HBK började matchen resolut och satte direkt tryck på det rödblå hemmalaget. Några halvchanser skapades men ledningsmålet dröjde till den 44:e minuten. Ett mönsteranfall längst högerkanten slutade på Johan Gudmundssons panna och 0-1 nickades in i målvaktens bortre burgavel – vackert.

I andra halvlek tilltog både regn och vindar ordentligt på Olympiafältet i Helsingborg. Som om vädret inte var nog fick också HIF kvittera på straff dryga tio minuter in i halvleken. Efter kvitteringsmålet höjde sig HBK återigen och tog tag i taktpinnen. Spelet förlades till HIF:s planhalva till stora delar och ett tryck skapades för att återta ledningen i matchen.

Medkvarten kvar skapade HBK en av flera hörnor i matchen. Filip Eriksson kom högst på Pontus Carlssons serve och bollen räddades på mållinjen av en utespelare i hemmalaget. Istället för 1-2 resulterade denna defensiva räddningsaktion i rött kort och straff. En straff som Melvin Sjöland sedan förvaltade säkert till 1-2 ledning. Med en man mer och ett måls ledning kunde ytterligare chanser skapas men fler mål blev det inte i matchen.

-Vi hittade tillbaka till ett i stora delar väldigt stabilt spel, både defensivt och offensivt. Vi vinner många andrabollar, tar udden ur HIF:s aggressiva första press och håller ihop laget bra i vårt, allt som oftast, höga försvarsspel. En bra andra match på höstsäsongen och ett steg framåt från BK Häcken-matchen förra helgen, summerar tränare Johan Bergström.

Helsingborgs IF – HBK P19  1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (44) Johan Gudmundsson (Filip Larsson). 1-1 (53). 1-2 (76) Melvin Sjöland.

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Taulant Parralangaj, Viktor Håkansson – Pontus Carlsson, Kazper Karlsson (71), Melvin Sjöland, Oscar Murro – Johan Gudmundsson, Ardi Hajdari (74).

Avbytare: Albin Ahlstrand (71), Jonathan Wadensten (76), Mattias Saalem-Almgren, Lucas Lindau, Eric Svensson, Charlie Dagård, Petter Andersson.