P16 segrade i Helsingborg

En svängig inledning till trots så åkte P16 hem från Helsingborg med tre poäng.
HBK började med att få en hörna direkt i inledningen men HIF tog ledningen efter tre minuter. HBK kvitterade efter fyra och HIF tog ledningen igen efter sju minuter.

Sen var det HBK för hela slanten i dryga halvtimmen. 2-2 (12) av Edmond Berisha (bilden), 2-3 och 2-4 av Altin Mazreku, 2-5 i 27:e minuten av Emilio Kostov innan 2-6 gjordes av Edmond Berisha igen.

Helsingborg reducerade på en tveksam straff i 45:e minuten till halvtidssiffrorna 3-6.

Det blev en slätstruken andra halvlek där Lucas Gustafsson satte slutresultatet 3-7 efter 63 minuter.

- Ingen bra inledning. Alldeles för stort lag och vi var inte med. Sen gör vi det helt okej och tar över matchen. I slutändan en okej insats och tre pinnar, säger Morgan Ljungkvist.

Helsingborgs IF - HBK, P16 Nationell, 3-7 (3-6)

Startelva Måns Ramström - Joel Kelloniemi (ut 60), Noel Wikström (ut 60), Emilio Hatepovic (ut 46, in 74), Filip Andersson (ut 46, in 72) - Edmond Berisha (ut 76), Laurent Qitaku (ut 60, in 76), Hugo Rödin (ut 74), Altin Mazreku (ut 48) - Emilio Kostov (ut 74), Linus Abrahamsson (ut 38)
Avbytare Benjamin Fazljiu (in 60), Fabian Johansson (in 60), Drilon Cakolli (in 46), Thesar Jashari (in 46), Philip Bergqvist (in 60), Elis Wijk (in 48), Lucas Gustafsson (in 38)
Mål 1-0 (3), 1-1 (4) Emilio Hatepovic, 2-1 (7), 2-2 (12) Edmond Berisha, 2-3 (19) Altin Mazreku, 2-4 (21) Altin Mazreku, 2-5 (27) Emilio Kostov, 2-6 (36) Edmond Berisha, 3-6 (45) straff, 3-7 (63) Lucas Gustafsson