Oavgjort för damlaget

Ifö Bromölla IF kom till matchen utan att ha tappat en enda poäng i årets serie. Laget har besegrat samtliga motståndare och slog Laholm senast med hela 7-0. HBK kunde inte heller använda sig av Moa Karlsson och Klara Nyberg som var upptagna med spel i Vittsjö GIF.

Det var också svåra yttreförhållande med blåst och regn på en fotbollsplan som inte varit klippt på hela veckan.

- Väder och vind kan vi inte påverka men man förväntar ju sig att planen skall vara klippt och att kaninhålutjämnade. Nu fick vi hämta sand från längdhoppsgropen och fylla i de värsta hålen, säger Fredrik Andersson.

Väl i matchen så började Bromölla starkt och pressade tillbaka HBK men utan att skapa några målchanser. Det var istället HBK som hade klart flest och farligast chanser och det var Bromöllas målvakt som förhindrade en HBK-ledning med både två och tre bollar.

Efter 30 minuter skjuter en spelare där vinden får tag i bollen som får en båge som inte HBK-målvakten Emma Orrdal kan nå. Statistiken i avslut på mål slutade med 5-1 till HBK:s fördel men det är trots allt Bromölla som leder med 1-0 i halvlek.

I andra halvlek så har HBK kraftig medvind och dominerar kraftigt under perioder. Laget fortsätter också att skapa chanser utan att få in bollen. HBK går ner på en trebackslinje och lyfte fram spelare högre upp i plan. Det ger samtidigt Bromölla farliga attacker i omställningar som försvaret hanterade på ett bra sätt.

I den 90:e minuten hissar HBK in en av många bollar mot Bromöllas mål. Bollen touchas av en egen spelare och letar sig in via stolpen.

- Det hade varit väldigt orättvistom vi förlorat matchen och jag måste ärligt säga att vi kunde även kunde fått med oss samtliga tre poäng om vi hade haft dagen, menar "Fidde".

- Bromölla är fortfarande i serieledning men serien är långt ifrån avgjord, det kommer bli en intressant höst för många av lagen.

HBK DAM - IFÖ BROMÖLLA IF  1 - 1

Emma Orrdal – Hanna Comnell, Alva Hed, Jennifer Andersson (75), Alice Sandahl – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Nellie Andersson, Emma Nielsen, Emma Harrysson – Vilma Rydell.

Avbytare Maja Arvehell, Mimmi Thydell (75), Emma Sjögren, Emmy Ecklein, Alva Arvidsson

Mål 0-1 (27) Lovisa Nordh Axelsson, 1-1 (90) självmål