Notiser efter HBK-IFK Norrköping

En härlig seger på söndagseftermiddagen gjorde att HBK kommer att spela ett helt år på Örjans vall utan förlust och ett historiskt jubileumsmål för föreningens del.
En riktigt bra vecka för HBK:s del. I onsdags vann A mot Räppe IF i cupen, i torsdags vann P19 borta mot Mjällby AIF, i fredags vann P17 borta mot Östers IF och i går vann damlaget mot Emmaboda IS medan P16 utklassade Landskrona BoIS. Detta följdes upp av seger i Allsvenskan mot IFK Norrköping. Det är härligt att vara bollklubbare!

HBK är starka hemma på Örjans vall. Senaste förlusten kom 7 september förra året mot Degerfors IF och det innebär att laget kommer att gå obesegrade hemma i över ett år då nästa hemmamatch är först den 19 september. Förra året avslutade de med sex raka segrar och i år har det blivit två vinster och sex oavgjorda. Totalt är det alltså 16 raka hemmamatcher utan förlust hemma på Örjans vall.

När Amir Al-Ammari gjorde ett fantastiskt 1-0 mål så var det samtidigt HBK:s 1 900:e allsvenska mål genom tiderna. För Al-Ammari var det samtidigt hans första mål inför hemmapubliken.

Att HBK försvarsmässigt är starka är allmänt känt. Efter åtta hemmamatcher i år har de inte släppt in ett enda mål på hemmaplan under första halvlek, utan har 3-0 under de första 45 hemma. I andra halvlek är målskillnaden 3-4.

Halmstad har haft lätt för IFK Norrköping under de senaste åren. Sedan 2001 har HBK vunnit sex av no matcher på Örjans vall, två har blivit oavgjorda och det är endast 2015 som HBK förlorat.

På de elva senaste matcherna i Allsvenskan har HBK vunnit tre av matcherna, sju oavgjorda och endast en förlust (mot AIK, borta).

Efter 16 omgångar har HBK tjänat ihop 20 poäng i årets Allsvenskan. Sedan 2008 när det blev 16 lag i Allsvenskan så har det bara hänt en gång tidigare att HBK haft fler poäng efter 16 omgångar. Och det var just 2008 när de hade 21 poäng. Under de här åren har HBK trillat ur Allsvenskan tre gånger och då hade de efter 16 omgångar 7 poäng (2011), 14 poäng (2015) och 9 poäng (2017).