HBK står inför en tuff match mot KFF

I morgon lördag är det dags för årets femtonde allsvenska match för HBK när de åker till Guldfågeln Arena för att möta Kalmar. Ett hemmalag som senast slog IFK Norrköping borta.
- Jag blev imponerad av Kalmar och vi kommer att möta ett hemmalag som är i väldigt bra form. Vi står inför en tuff match men det är så i stort sett varje gång, menar Magnus Haglund.

För HBK:s del blev det senast 0-0 hemma mot Malmö FF, en väldigt stark prestation och Magnus är nöjd med veckans förberedelser.
- Ja, de är väldigt goda. Vi kommer med positiva bilder i vår prestation mot Malmö och vi har haft en hel träningsvecka. Under veckan har vi gjort saker som vi önskar göra och vi åker bra förberedda till Kalmar.

Vad  tror du om matchbilden?
- Kalmar brukar vinna bollinnehavet vid sina matcher så det är tänkbart att de har mer boll än oss, så har det sett ut tidigare.

HBK är laget som släppt in minst mål men har samtidigt haft svårt för att göra tillräckligt med mål.
- Vi jobbar stenhårt på det. Det gäller att vara effektiva och vi har skapat tillräckligt för att göra mål, så det är nästa steg att vara mer effektiva.

Till matchen saknas avstängda Joseph Baffo och Amir Al-Ammari. Inför nästa säsong står det samtidigt klart att Edvin Kurtulus lämnar HBK.
- Han kommer lämna oss 1 januari för spel i Hammarby. Edvin är en superprofessionell och kommer göra sitt allra bästa för moderklubben som han alltid tillhört under hösten. Vi ser fram emot att ha Edvin hos oss resten av året, säger avslutningsvis Magnus Haglund.

KALMAR FF - HALMSTADS BK
Lördag 14 augusti kl. 17.30
Guldfågeln Arena