Tre poäng till HBK!

1 min och 43 sekunder spelades innan ett automatiskt brandlarm utlystes på Örjan Vall. Efter 20 minuter så återstartades matchen och när den sedan var färdigspelad stod HBK som segrare.
Direkt efter återstarten kom Marcus Antonsson i läge men Pekingförsvaret löste situationen.

Solen värmde på läktarna och på planen då sommaren var tillbaka i Halmstad. Efter nio minuter tvingade Malkolm Nilsson till en fin räddning när vitblå Norrköping kom till läge.

I den fjortonde minuten kom Marcus Antonsson framlöpandes på Amir Al-Ammaris frispark men "Mackans" touch mot mål studsade på en försvarsspelare och via Mackan ut till inspark.

Drömmål till 1-0 (24) när Amir Al-Ammari drämde till utanför straffområdet med högerfoten (!) upp i första krysset. Detta efter att HBK bitit sig fast på offensiv planhalva under en stund.

Norrköping fick till en bra nick av Khazeni som Malkolm Nilsson Säfqvist räddade när spelet var inne i den 33:e minuten. En kort stund senare var det Mikael Bomans tur att komma till avslut via huvudet men tyvärr fick han inte tillräckligt bra träff utan bollen smet utanför.

Bra omställningsläge för HBK efter 40 minuter när en IFK:are missade bollen och Mikael Boman fick yta. Bomans inspel mot Antonsson och Tot Wikström stannade dock på en försvarsspelare. Ytterligare ett jätteläge i omställning med 10 sekunder kvar av ordinarie speltid i första. Amir Al-Ammari hittade ut till Samuel Kroon och friställde Marcus Antonsson som med en försvarare i ryggen och en boll i luften fick en felträff och bollen gick en bra bit utanför. 1-0 i paus till HBK efter en väl genomförd första halvlek.

En tilltrasslad situation i HBK:s straffområde i inledningen av andra halvlek när Khazenis inlägg droppade ner men till slut fick "Malle" tag på bollen. Flera HBK:are vinkade på hand i situationen.

Efter 54 minuter drog Edvin Kurtulus fram och HBK fick frispark strax utanför straffområdet. Amir Al-Ammaris frispark gick dock en bit över.

Matchen var inne i ett skede där det var en hel del Norrköpingsboll på mittplan. Dock ledde det spelet till en hörna i den 65:e minuten där andrabollen hamnade hos en Pekingsspelare strax utanför straffområdet. Skottet blev farligt men gick decimetern utanför. Därefter lämnade Mikael Boman planen och ersattes av Sadat Karim.

Riktigt farligt blev det i den 68:e minuten där HBK efter ett långt anfall hittade ett inlägg från Edvin Kurtulus. En liten touch från försvarare från att Emil Tot Wikström fick avsluta i målområdet. Dubbelhörna efter detta som blev resultatlösa även om Emil Tot Wikström fick avsluta en meter över på den andra. En bra period under ett par minuter av HBK väntade.

Den här bra perioden av HBK gav HBK 2-0. Bollen hittade in i straffområdet där Sadat Karim vände om och sköt in 2-0 efter 70 minuter.

Reduceringen kom i den 77:e minuten när ett överlångt inlägg nådde Samuel Adegbenro som nickade in 2-1 från nära håll. Direkt efter lämnade Samuel Kroon planen och ersattes av Thomas Boakye.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid fick Andreas Johansson tillfälligt lämna planen när blodvite uppstod. HBK kämpade frenetiskt för att hålla undan i detta läget av matchen när Norrköping jagade ett kvitteringsmål. Fjärdedomaren visade sedan upp en tilläggstid på fem minuter. Både Joel Allansson och Emil Tot Wikström fick vadkramp vilket säger en del om kämpainsatsen. Joel fick sedan bytas av i 93:e minuten mot Simon Lundevall.

Jätteläge för HBK när klockan passerade 95 minuter när Antonsson hittade Emil Tot Wikström och hans chipp passerade precis jämte målet. Frispark till Norrköping efter 96 minuter var det sista som hände. En Norrköpingsspelare blev helt fri men nickade utanför och Örjans Vall reste sig upp och njöt av tre poäng.

Halmstads BK - IFK Norrköping, 2-1 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Thomas Boakye, 77), Joel Allansson (Simon Lundevall, 90+3), Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström - Mikael Boman (Sadat Karim, 65), Marcus Antonsson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Dusan Djuric, Alexander Johansson
Mål 1-0 (24) Amir Al-Ammari, 2-0 (70) Sadat Karim, 2-1 (77) Samuel Adegbenro