Hattrick av Sadat när HBK gick vidare

Det blev en klar seger för HBK när de på onsdagskvällen mötte Räppe GoIF under en regnig tillställning på Räppevallen utanför Växjö. Matchen slutade 3-0 efter att Sadat Karim svarat för samtliga mål.

HBK tog tag i matchen direkt och efter dryga kvarten kom första målet. Andreas Johansson slog en boll ner mot hörnflaggan till Mikael Boman, denne slog ett inlägg till Sadat Karim som säkert nickade in 1-0.


"Bosse" själv fick senare till ett skott (32) men där bollen gick rätt i målvaktens famn. I stället kom 2-0 minuten före paus.  En ny framspelning av "Bosse" som Sadat tar emot och placerar säkert vid stolpen.


Boman hann med ett friläge innan paus men målvakten kom ut och kunde rädda.


Runt timmen spelade så kom sista målet. Erik Ahlstrand sprang igenom på kanten och in mot mitten men där bollen gick ut till Thomas Boakye. Han slog ett inlägg till Sadat Karim som tog emot bollen, vände sig och sköt in trean bakom en chanslös målvakt.


Sadat Karim hade senare ytterligare en chans att göra mål men nicken gick strax utanför. Än större chans fick Alexander Johansson men hans chipp över målvakten räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare.


Räppe hade också några bra chanser, signerade gamle HBK:aren Alexander Henningsson, men båda gångerna gick duktige Malte Påhlsson segrande ur striden. Först genom en slängning mot höger stolpe och senare genom att klara av chippen i friläge.


HBK-managern Magnus Haglund var nöjd med lagets insats efter matchen.

- Vi gör det som förväntas av oss. Ett tidigt ledningsmål gör att vi kommer i god position tidigt och har bra kontroll på händelserna hela matchen. Jag är nöjd med kvällen.

- Några spelare som inte spelade förra matchen fick starta i dag och de var givetvis sugna på att spela, så de skapade en energi och motivation. Sen vill vi väldigt gärna gå till Svenska Cupens gruppspel. Det är en viktig del av vår försäsongsupplägg med tävlingsmatcher tidigt. 


Vad tycker om Sadat Karim i dag?

- Roligt, tre fina mål. Han visade att han har krutet torrt.


16-årige Kazper Karlsson fick göra debut.

- Jätteroligt, han såg bra ut. Han spelade vårdat och jobbade hårt och var ett bidrag när han kom in. Det var en bra debut.


I målet fick Malte Påhlsson chansen och tog den.

- Malte fick göra två räddningar och det skötte han om på ett bra sätt


Det var 17-0 i hörnor.

- Vi var överlägsna och det ska vi vara också, avslutar Magnus Haglund.

 



RÄPPE GoIF - HALMSTADS BK  0 - 3

Malte Påhlsson – Thomas Boakye, Andreas Johansson (Edvin Kurtulus, 46), Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Amir Al-Ammari (Kazper Karlsson, 70), Simon Lundevall – Mikael Boman (Alexander Johansson, 61), Sadat Karim

Avbytare utan spel Malkolm Nilsson Säfqvist, Joel Allansson, Emil Tot Wikström, Marcus Antonsson

Varning Edvin Kurtulus (88)

Mål 0-1 (13) Sadat Karim, 0-2 (44) Sadat Karim, 0-3 (57) Sadat Karim

Domare Alexander Dufva-Johansson, Husqvarna

Publik xxx (Räppevallen)