Haglund: Vi tar steg framåt hela tiden

Den första halvan av den allsvenska säsongen 2021 är färdigspelad och HBK får chans till revansch när IFK Norrköping gästar Örjansvall. HBK:s tränare Magnus Haglund kan vara nöjd med den första halvan,

HBK befinner sig på en 11:e plats med 17 inspelade poäng att HBK dessutom har minst insläppta mål är ett bevis på en fin defensiv. 

- En bra första halva där vi har spelat 15 jämna matcher. Alla matcher har levt fram till sista minuten och det är ett kvitto på att kan spela jämnt med alla lag i Allsvenskan. Vi har tagit stora kliv i hur vi utvecklat vårt eget spel både offensivt och defensivt. Nu gäller de för oss att utveckla och förbättra vår effektivitet för att kunna ta ännu fler poäng i kommande matcher. 


HBK:s senaste möte med Norrköping var i den tredje omgången, då vann östgötarna med uddamålet efter att Marcus Antonsson gett HBK ledingen tidigt i den första halvleken. 

- Norrköping är en mycket intressant match. De spelar lite annorlunda mot andra lag i Allsvenskan vilket gör det till en taktisk utmanande match för oss. De har flera väldigt duktiga individuella spelare som vi måste få stopp på, så väl som ett starkt kollektiv så det blir en rolig och inspirerade utmaning för oss. För vår egen del är det viktigt att vi får i gång vårt eget spel så som vi lyckades med mot Kalmar där passningsspelet kom till sin rätt och vi kunde skapa väldigt mycket målchanser och vara väldigt framgångsrika i våra återerövringar. 


-Vi har kommit in mer och mer i den allsvenska kostymen, vi tar hela tiden steg som lag men även att våra spelare blir bättre på flera olika moment. Vi klarar av att göra fler saker mot allsvenskt motstånd nu än vad vi kunde i våras. Vilket inte bara är positivt för vi att kan lägga till fler moment i vårt spel men även som ett kvitto på att vårt hårda arbete ger resultat, menar Magnus Haglund.