Femetta för P17 mot Öster

HBKP17:s fredagstur till Växjö blev lyckad då tre poäng bärgades efter vinst med 5-1 där paussiffrorna var 1-0 till Bollklubben.

Efter att ha fått en utvisning emot sig två matcher i rad var det nu HBK:s tur att spela 11 mot 10 redan från minut tjugofem då HBK fick straff och en smålänning blev utvisad, straffen rullade Lorent Mehmeti kallt in till 1-0.
- Tyvärr blev vi lite bekväma för att vi var en man mer och resten av halvleken är inte godkänd, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

I andra halvlek blev det bättre fart på HBK:s spel och när Leo Hedenberg blev fälld så kunde Lorent Mehmeti slå in sin andra straff för dagen fram till 2-0.

Efterhand så tröttnade Österkillarna och HBK kunde utnyttja ytorna på ett bra sätt, 3-0 gjorde årsdebuterande Albin Ahlstrand på ett fint skott i burgaveln.

När HBK hade bytt in sex spelare så kunde man fortsätta trycka på och inhoppande Alex Hall gjorde 4-0 och efter ett slarvigt insläppt 4-1 så punkterade Viggo Rolfsson matchen i 89:e minuten med att spika slutresultatet 5-1 till hallänningarna.

- Skönt att få tre poäng och det var ju rättvist men spelmässigt så kan vi bättre och jag tror spelarna kände det också. En eloge till Öster som kämpade bra matchen igenom, avslutar Alexander Sakac fredagskvällen med.

Östers IF P17 – HBK P17 1-5 (0-1)

Mål: 0-1 (26) Lorent Mehmeti, 0-2 (54)Lorent Mehmeti, 0-3 (57) Albin Ahlstrand, 0-4 (76) Alex Hall, 1-4 (88), 1-5 (89) Viggo Rolfsson.

Laget: Isak Svensson – Axel Persson (61, in 84), Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin (70), Fabian Kindbom Nanfeldt – Leo Hedenberg (74, in 84), Egon Kurtulus (45), Albin Ahlstrand (84), Lorent Mehmeti (71) – Hugo Eliasson (84), Enis Krasniqi (75).

Avbytare: Noel Åberg (46), David Neinhardt (61), Axel Abrahamsson (70), Hannes Mårtensson (71), Viggo Rolfsson (74), Alex Hall (75), Alexander Nielsen.