Fem-nolla för P16

P16 tog en viktig seger i jakten på slutspelsplats när man tog emot Landskrona i en tuff match på Halmstad Arena under lördagen.

Lagfoto från matchen

Främre raden från vänster: Lucas Gustafsson, Måns Andersson, Viggo Rolfsson, Måns Ramström, Julian Hallonlöf, Philip Bergqvist, Benjamin Fazljiu, Alex Hall
Bakre raden från vänster: Altin Mazreku, Filip Andersson, Laurent Qitaku, Edmond Berisha, Noel Wikström, Milanas Razinskas, Kristian Misic, Emilio Hatepovic, Linus Abrahamsson, Hugo Rödin

HBK satte fart från början och redan inledningsvis var det lite nära på några lägen. Det avslutades en del anfall mot Landskronas mål men det dröjde till det 22:a minuten innan Linus Abrahamsson snyggt skallade in Kristian Misics inlägg.

En handfull minuter senare gjorde Alex Hall likadant när han skallade in Lucas Gustafssons hörnvariant till 2-0. 3-0 kom sedan i den 38:e minuten när Viggo Rolfsson kontrade in 3-0 via Alex Halls hjälp.

- En bra första halvlek där vi styr matchen. Vi försvarade oss bra och vi anföll mycket med fart och fläkt, säger Tobias Dock i HBK-lägret.

Andra halvlek blev lite annorlunda. Landskrona ändrade spelsystem och matchen blev lite sönderryckt av tre röda kort (en HBK:are) och en massa gula kort. HBK gjorde ytterligare två mål. Viggo Rolfsson gjorde ett andra mål för dagen och Filip Andersson slog in en retur på tilläggstid.

- Vi är nöjda med matchen. Lite svängigare i andra men vi gör fem mål och håller nollan, säger Fredrik Andersson avslutningsvis.

HBK - Landskrona, P16 Nationell, 5-0 (3-0)

Startelva Måns Ramström (ut 82) - Benjamin Fazljiu (ut 65), Noel Wikström, Milanas Razinskas, Kristian Misic - Linus Abrahamsson (ut 60), Måns Andersson (ut 80), Hugo Rödin (ut 80), Lucas Gustafsson - Viggo Rolfsson (ut 77), Alex Hall (ut 75)
Avbytare Julian Hallonlöf (in 82), Filip Andersson (in 65), Edmond Berisha (in 75), Philip Bergqvist (in 80), Emilio Hatepovic (in 80), Laurent Qitaku (in 77), Altin Mazreku (in 60, utvisad 65)
Mål 1-0 (22) Linus Abrahamsson (Kristian Misic), 2-0 (27) Alex Hall (Lucas Gustafsson), 3-0 (38) Viggo Rolfsson (Alex Hall), 4-0 (65) Viggo Rolfsson (Alex Hall), 5-0 (90+6) Filip Andersson