F17 slog Astrio

F17 vann derbyt mot BK Astrio efter att ha vänt underläge till vinst med 3-2.
En nervös match som påverkade båda lagens spel. HBK startar väldigt bra och skapar tre riktigt farliga chanser de första 20 minuterna men lyckas bara göra ett mål. Efter målet jämnar matchen ut sig och Astrio kvitterar genom en lite slumpartad situation där vi blir för passiva i försvarsspelet.

I halvtid är inget av lagen speciellt nöjda med spelet, två i grunden spelande lag som inte riktigt får igång passningsspelet.

HBK startar andra halvlek för passivt och nervöst, detta drar Astrio nytta av och deras bästa spelare, Nicolina Svensson får iväg ett distansskott som letar sig in i mål.

Detta blev en väckarklocka och helt plötsligt börjar HBK-spelarna ta tag i spelet och får igång både bolltempo och presspel.

2-2 kommer på en hörna där nyligen inkomna Ida von Schedvin är sist på bollen. Några minuter senare får HBK till en snabb omställning och bollen spelas mycket fint i djupled till Felicia Nyman som rullar in bollen i mål.

Sista tio minuterna var det väldigt mycket Astrio, de tryckte på hårt och lyckades skapa några halvfarliga chanser, framförallt på en hörna i matchens sista minut men där Sofiella Nilsson snyggt lyckades boxa undan den. Hela laget slet hårt i defensiven i slutet av matchen vilket lönade sig.

Leonardo Capistos kommentarer efter matchen:
- Bra kämparinsats från hela laget, men våra spelare måste inse att vi inte behöver stressa så mycket utan vara mer fokuserade och koncentrerade på vårt spel. Detta var långt ifrån vår bästa match för säsongen, men det kändes ändå skönt att vinna eftersom vi förtjänat att få mer med oss i många andra matcher.

- Vi är stolta eftersom tjejerna inte tappat huvudet när vi förlorat och nu gäller det att bygga vidare på detta in i nästa match.

BK ASTRIO - HBK F17  2 - 3

Sofiella Nilsson - Vilma Lundh, Wilma Lindén, Vilma Lundh, Emmy Ecklein - Liv Högardh, Emma Johansson, Ebba Sandgren - Alva Arvidsson, Felicia Nyman, Izabella Patel
Bänk Emma Patel, Ida von Schedvin, Linnea Fransson,
Ida Henriksson
Mål0-1 (19´) Izabella Patel, 1-1 (39´) Nicolina Svensson, 2-1 (48´) Nicolina Svensson, 2-2 (62´) Ida von Schedvin, 2-3 (66´) Felicia Nyman.