Damlaget tar in på topplagen

En svagare första halvlek byttes till en väldigt stark andra och damlaget kunde gå från matchen med samtliga tre poäng.

Emma Harrysson gav HBK ledningen med 1 – 0 redan efter 10 minuter efter att ha byggt upp mycket av anfallet på egen hand. Hittarp kvitterade i 17:e minuter efter att Sara Hansson nickade in en hörna.Samma Hansson gav även gästerna ledningen i minut 27.

HBK pratade sig samman i paus och ändrade på några saker, gick sedan ut i andra som ett helt annat lag. Det hindrade inte Sara Hansson att göra sitt tredje mål i matchen innan HBK startade en upphämtning i målprotokollet.

I 55:e minuten byttes Nellie Andersson och Vilma Rydell in efter att ha varit lite krassliga i veckan. Efter 63 minuter slår Nellie en hörna som Alice Sandahl på ett kraftfullt sätt nickar in. Några minuter senare slår Nellie en ny hörna där Klara Nyberg nickar in kvitteringen till 3 – 3.

- Vi har varit nära att lyckas på hörnor och frisparkar men nu visade spelarna en tydlighet som saknats tidigare. Ett insläppt på hörna idag men vi gjorde två så även där fortsätter vi med plusstatistik säger Fredrik Andersson.

Efter kvitteringen så ökar HBK farten ännu mer och det är en kraftig press mot Hittarp som kämpar för att få med sig en poäng. Det dröjer ända fram till 87:e minuten innan lagets skyttedrottning, Moa Karlsson, kliver fram och på egen hand gör 4 – 3.

Efter några avbrott i spelet och tillägg för maskning så var det många minuters tillägg där HBK fortsatte att dominera och inte gav Hittarp något tillfälle till kvittering.

Totalt ett rättvist resultat där Hittarp tappade orken helt mot slutet.

HBKs avslutning visar att laget på allvar vill vara med och utmana de andra topplagen Bromölla och Rosengård som båda tappade poäng i sina matcher.

- Håller vi ihop det här så kan det bli en riktigt rolig höst med många matcher av stor betydelse. Jag är imponerad av spelarnas attityd och vinnarinstinkt, de ger sig aldrig utan vill verkligen vinna matcherna. Det är något som funnits i damlaget alltid och som vi vårdar och utvecklar.

Samtliga spelare förtjänar beröm idag och det stärker också att Mimmi Thydell och Emma Harrysson startar och ökar konkurrensen i truppen inför hösten.

Startelva Maja Arvehell – Elvira Johansson, Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl – Matilda Johansson, Emma Nielsen, – Emma Harrysson(55), Mimmi Thydell(55), Klara Nyberg – Moa Karlsson.

Avbytare Emma Orrdal, Nellie Andersson (55), Vilma Rydell (55) Emmy Ecklein, Alva Arvidsson