Damlaget hakar på toppen

Det blev seger för damlaget när de på lördagseftermiddagen besökte Emmaboda IS. Efter ledning med 3-0 gjorde hemmalaget två mål men HBK kunde till slut vinna med 3-2.

En trevande inledningen där laget inte kom upp i normal standard. Så kan man beskriva de första 25 minuterna på matchen. Emmaboda börjar bäst utan att skapa några direkta farligheter.

Efter inledningen så tar HBK-spelarna tag i spelet och får direkt ett övertag. Det var därför logiskt att HBK gör 1 – 0 efter 39 minuter där Moa Karlsson vänder bort två backar och placerar bollen i nättaket.

Två minuter senare var det dags igen. En frispark som Nellie Anderson slår, där Wilma Rydell nickar ner till Moa som enkelt placerar bollen i mål. Det var Moas mål nummer 15 och 16 vilket är helt enastående. Hon har dessutom inte spelat alla matcher.

- Vi har hittat en bra lösning för Moa som delar träningstid mellan HBK och Vittsjö. Moa blir hela tiden bättre men hon jobbar också väldigt hårt för att nå framgång. Hon offrar väldigt mycket men det betalar sig i längden. Hon åker med Vittsjö och får väldigt lite speltid men nyttig erfarenhet om vad elitfotboll handlar om, säger Fredrik Andersson.

Både HBK och Vittsjö är nöjda med samarbetet och båda vill utveckla det vidare.

- Vittsjö har tagit beslut om att utveckla unga, svenska talanger och vill gärna göra det tillsammans med oss. Vi hjälper gärna till och utvecklar svensk fotboll och har plats för fler spelare inom samarbetet.

Andra halvlek hinner bara börja innan nyss inbytte Klara Nyberg gjorde 3 – 0 efter ett väldigt fint anfall.-Klara ingår också inom samarbetet och är en ung spelare med stor potential.

Efter 3 – 0 så slappnar HBK av något och det ger Emmaboda en chans att komma in i matchen igen. De reducerar både en och två gånger och har dessutom ett skott i stolpen.

- Det låter värre än vad det var men vi kände oss lite stressade under en period.

HBK skapade också fler chanser och gjorde faktiskt ett mål till som aldrig godkändes. Matilda Johansson skjuter från distans och bollen tar i ribban, studsar ner innanför mållinjen och sedan ut. Assisterande domaren reagerade aldrig och domaren kunde därför inte blåsa mål.

Emmaboda orkade aldrig riktigt få till en slutforcering utan det var HBK som kontrollerade de sista minuterna på matchen och kunde ta med sig alla tre poängen hem.

EMMABODA IS - HBK DAM  2 - 3

Emma Orrdal – Elvira Johansson, Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl – Matilda Johansson, Emma Nielsen, – Nellie Andersson, Vilma Rydell, Emma Harrysson (45) – Moa Karlsson.

Avbytare. Maja Arvehell, Klara Nyberg (45), Emmy Ecklein, Alva Arvidsson

Mål: 0 – 1 39:e Moa Karlsson, 0 – 2 41:a Moa Karlsson, 0 – 3 46:e Klara Nyberg, 1 – 3 58:e Emelie Zakrisson, 2 – 3 76:e Emelie Joelsson

Bild: Leif Hellerin