Damförlust efter utvisning

HBK dam förlorade bortamatchen mot Laholms FK med siffrorna 3 – 2 efter 1 – 1 i paus.

LFK tog ledningen efter en hörna tidigt i matchen men HBK och Moa Karlsson kvitterade strax efter. Då känns det som om HBK är numret större och trycker tillbaka LFK ganska kraftigt. Under denna period känns det som om HBK skall ta ledningen men en utvisning redan efter 25 minuter gjorde att spelet jämnade ut sig.

I andra halvlek så tar LFK ledningen igen efter en hörna. Spelet på plan är fortfarande jämnt och man kan inte se att HBK är en spelare mindre. Laholm ökar på sin ledning till 3 – 1efter att ett skott ändrat riktning på en HBK-försvarare.

Strax efter reducerar HBK igen, åter genom Moa Karlsson och försöker skapa en slutforcering utan att riktigt skapa de där stora chanserna.

-Vi är inte nöjda med vår insats men samtidigt ser det ut som en jämn match trots att vi spelar över en timma med en spelare mindre, säger Fredrik Andersson.

LAHOLMS FK - HBK DAM  3 - 1

Maja Arvehell – Hanna Comnell (utv.25), Alva Hed, Alice Sandahl, Matilda Johansson (66) – Emma Nielsen, Elvira Johansson (81) – Nellie Andersson (66) Vilma Rydell, Emma Harrysson (66) – Moa Karlsson.

Avb. Emma Orrdal, Mimmi Thydell (66), Emma Sjögren (66), Emmy Ecklein (66), Alva Arvidsson (81)

Mål: 1 – 0 Moa Larsson (6), 1 – 1 Moa Karlsson (12), 2 – 1 Maja Ljungberg (52), 3 – 1 Isabelle Axeldal (59), 3 – 2 Moa Karlsson (72)