Akademimatcher i kväll

I kväll beger sig de två äldsta akademilagen i väg för att spela matcher i sina respektive serier.
GAIS - HBK P19

HBK P19 möter GAIS i den elfte omgången av P19-allsvenskan på onsdagskvällen. Matchen spelas på Gais-gården i Göteborg med avsparkstid 19.00. HBK har med sig två 2-1 segrar från den gångna veckan och befinner sig i serieledning medan GAIS befinner sig på en tolfteplats. 


GAIS har däremot gjort två starka matcher senaste tiden och spelade i helgen 0-0 mot IF Elfsborg och innan dess 1-1 mot Kalmar FF. Två lag vid gott mod går alltså in i kvällens match. 


IF ELFSBORG - HBK P17

Med tre matcher på åtta dagar, varav en redan avklarad (Trelleborg 2-1), så befinner sig HBK P17 i mellanakten på onsdagen när man tar bussen till ”knalleland” för match mot serieledande IF Elfsborg på Borås Arena klockan 18.00.

- Det blir en spännande utmaning, säger Alexander Sakac som är huvudtränare för P17. – 

- Vi har ju mött ett par topplag redan och förhoppningsvis kan vi utnyttja lite erfarenheter från de matcherna för att ytterligare bli bättre både individuellt och som lag.


Det är ju inte mindre än sju (7) spelare med P17-åldern inne som antingen är med på landslagsläger eller med HBK P19 mot GAIS ikväll, hur ser du på det?

- Det är självklart bara roligt för de spelare som är uttagna dit och det ger samtidigt oss chansen att ge sju andra spelare den utvecklingsmöjligheten att få spela den här tuffa matchen.