Akademilagen spelar i helgen

Det är tätt mellan givarna för akademilagen. Både P19 och P17 hade match förra helgen och i veckan, nu väntar nya matcher under helgen.
HBK P19 - IFK Göteborg
Söndag 15 augusti kl. 13.00

P19:s matchspel rullar vidare och tredje seriematchen väntar på en dryg vecka. Förra lördagen besegrades Trelleborgs FF på hemmaplan med 2-1 och i onsdags kunde P19 vinna på bortaplan mot GAIS med 3-1. Nu väntar en ny tuff match och denna gång IFK Göteborg på hemmaplan. Avspark söndag 13.00 på Halmstad Arena IP plan2. 


-Vi är inne i en tuff matchperiod där det gäller att återhämta sig både mentalt och fysiskt mellan matcherna för att orka vara 110% koncentrerad och kunna lägga ned det jobb som krävs när väl domaren blåser igång. Killarna har visat upp en imponerande fysik och mental styrka då vi verkligen malt ned motståndet och varit det klart starkaste laget i slutet av flera matcher. Nu väntar en ordentligt tuff utmaning på hemmaplan. Vi lyckades besegra IFK i bortamötet med 0-1 och gjorde nog en av säsongens bästa matcher då, nu gäller det att sätta försvarsspelet och därifrån fortsätta spela ett beslutsamt anfallsspel, säger assisterande tränare Christian Pizevski inför matchen. 


HBK P17 - IFK Göteborg

Söndag 15 augusti kl. 15.00

Efter en förlust senast mot IF Elfsborg efter blivit en man mindre väntar nu en tuff match för P17.


- Vi ser ödmjukt fram emot en ny tuff motståndare och hoppas på att vi kan göra en bra prestation tillsammans när det gäller försvarsspel och anfallsspel, säger Alexander Sakac.


Helsingborgs IF - HBK P16
Lördag 14 augusti kl. 12.30

Efter en tung förlust senast är det ett gäng revanschsugna pojkar som vill ta sig an Helsingborg.

- HIF är en bra akademi och det kommer bli en tuff match, säger Tobias Dock i HBK-lägret.

HBK vill fortsätta att utveckla sitt eget spel och har arbetat vidare under veckan.

- Kan vi nå upp till samma standard som vi gjort tidigare så är vi ett tufft lag att möta, säger Fredrik Andersson.