1-1 för P17 mot IFK Göteborg

Det blev en tät och jämn match när HBK P17 på söndagen ställdes mot IFK Göteborg. Efter HBK-ledning med 1-0 i paus så blev slutresultatet 1-1 efter nittio minuter.

I första halvlek var det HBK som var det spelförande laget och redan efter sex minuter kastade Wilmer Hesselgren ett finurligt inkast till Leo Hedenberg som smart spelade in bollen i straffområdet till Viggo Rolfsson som förlängde passningen fram till anfallskollegan Alex Hall, där Hall i sin tur vände bort sin försvarare och vackert smekte in bollen i bortre burgaveln bakom en chanslös IFK-målvakt och 1-0 var ett faktum.

- Killarna gör en väldigt stabil första halvlek och är värda att leda matchen, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i HBK P17.

Tyvärr grumlades insatsen i första halvlek av att mittbacken David Norrman blev utvisad med någon minut kvar.
– David blir dragen i tröjan av forwarden men det ser inte domartrion och när han sedan drar tillbaka så blir han målchansutvisad, säger en något irriterad Tomas Carlsson i HBK-lägret.

Trots spel tio mot elva så var det HBK som skapade första målchanserna i andra halvlek då man i samma spelsekvens avlossade inte mindre än fyra (4) skott mot IFK-målet men räddade inte målvakten så var det IFK-ben i vägen för avsluten från först Lorent Mehmeti, sedan Viggo Rolfsson och Alex Hall där Måns Andersson fick sista skottet men det blev också resultatlöst.

Efter en kvart så kunde inte HBK stå emot längre utan IFK kunde med en god djupledspassning följt av en snett inåt bakåtpassning få ett skottläge som man utnyttjade med ett skarpt skott fram till 1-1.

Resten av matchen kunde dock HBK med ett starkt och uppoffrande försvarsspel hålla tätt bakåt och matchen slutade rättvist 1-1 med en pinne var till lagen.

- Hur matchen hade slutat om vi spelat elva mot elva får vi ju aldrig reda på, så vi kan bara konstatera att vi gör en bra första halvlek och leder välförtjänt i paus och sedan går spelarna ut och jobbar stenhårt för varandra i andra halvlek så det är vi jättenöjda med, säger Robert Nordström och sätter därmed punkt för matchanalyserna.

HBK P17 – IFK Göteborg P17 1-1

1-0 (6) Alex Hall, 1-1 (61).

Laget: Isak Svensson – Wilmer Hesselgren, David Norrman (utv. 44), Viktor Dahlin, Axel Persson (75) – Leo Hedenberg (89), Milanas Razinskas, Måns Andersson (64), Lorent Mehmeti – Viggo Rolfsson (67), Alex Hall (67).
Avbytare: Egon Kurtulus (64), Enis Krasniqi (67), Noel Åberg (67), Kristian Misic (75), Hugo Eliasson (89), Axel Abrahamsson, Måns Ramström.