Härlig bortasvit på hösten

Sex raka bortasegrar under hösten gav HBK avstånd till lagen under sig i tabellen. Inledningen var jobbig och efter halva serien låg man på näst sista plats, men vändningen kom efter att Eric Smith med en drömträff fixat tre poäng borta mot Örebro i slutskedet av matchen.
Bildtext: Antonio Rojas jublar efter att ha gjort mål mot Helsingborgs IF på Olympia. Även King Osei Gyan och Marcus Antonsson är lyckliga.

HBK fick en tuff inledning på säsongen efter 1-2 i premiären mot Örebro SK hemma och sedan 0-3 borta mot Djurgården. 0-0 hemma mot IFK Norrköping följdes upp av 0-3 borta mot BK Häcken. Blott en poäng på fyra omgångar gav en sista plats i serien.

Hemma mot Helsingborgs IF blev det äntligen vinst med 2-1 sedan Steindórsson avgjort efter paus, men borta mot IF Elfsborg blev det 1-4. Detta följdes upp av ny förlust mot Mjällby AIF och HBK var tillbaka på sista plats.

Johan Blomberg gratuleras, efter mål mot IF Elfsborg, av Fredrik Liverstam och Viktor Ljung.

En poäng mot AIK hemma och förlust mot Malmö FF innan Brommapojkarna kom till Örjans vall. Två mål av Gudjon Baldvinsson och ett av Fredrik Liverstam gav en skön 3-0 seger. Uppe i Åtvidaberg åkte man på sjätte raka bortaförlusten, innan det blev 1-1 hemma mot Kalmar FF och samma resultat borta mot Falkenbergs FF.

2-2 hemma mot IFK Göteborg innan det i vändningen blev bortaförlust mot Gefle IF med 0-2. Näst sist och en poäng upp till Mjällby AIF när det var nytt möte med Gefle IF på Örjans vall. Vinst med 3-2 efter att det stått 2-0 fram till 87:e minuten.

Har du missat de tidigare artiklarna om HBK:s allsvenska säsonger? De finns här tillsammans med andra historiska artiklar om HBK.
I dag återstår det 3 dagar till den allsvenska premiären den 11 april hemma mot BK Häcken.

Uppe i Örebro blev det underläge efter självmål innan Mikael Boman kvitterade och när sedan Eric Smith fick till en drömträff på övertid, då var årets första bortaseger klar.

Joseph Baffo har gett HBK ledningen borta mot IFK Norrköping. Övriga på bilden Viktor Ljung, King Osei Gyan, Kristinn Steindorsson och Johan Blomberg.

Det blev en tredje raka seger när Djurgårdens IF besegrades på Örjans vall, men BK Häcken vann i omgången därpå på Örjan. Borta mot IFK Norrköping gav Joseph Baffo HBK ledningen strax före paus. Hemmalaget kvitterade och gick för seger när Mikael Boman sköt segern till HBK i 89:e minuten.

HBK var ni inne i en trend med fem raka utan vinst på Örjans vall medan man vann sex raka bortamatcher, där 4-1 mot Helsingborgs IF och 3-1 mot Kalmar FF sticker ut. Segern på Guldfågeln Arenan säkrade kontraktet med två omgångar kvar.

Det blev dubbla mål av Marcus Antonsson i hemmamatchen mot Falkenbergs FF.

Då kom över 8 000 åskådare till Örjans vall för att se HBK mot Falkenbergs FF. Klara 4-0 till HBK efter två mål av Marcus Antonsson. I sista omgången bröts bortatrenden när det blev 1-5 mot IFK Göteborg.