Haglund hoppfull inför premiären

Det blir tolfte gången som tränare Magnus Haglund tar sig ann en allsvensk premiär, men den första som huvudtränare för Halmstads Bollklubb och det är en hoppfull tränare inför morgondagens premiär. 


- Det är klart att det pirrar lite i magen men framför allt är det roligt med en premiär! Vi har tränat på under vintern och våren och det ska bli skönt att äntligen få spela allsvenskan. 


- Känslan är bra, vi gjorde en väldigt bra säsong i fiol och avslutade Superettan väldigt starkt och vi har tränat på för att ta med oss så mycket av fjolåret som möjligt. Motståndet i Allsvenskan är betydligt tuffare än det var i fiol så därför är det viktigt att vi hela tiden strävar och tränar för att bli bättre över säsongen. Sen, på grund av det tuffare motståndet är det inte säkert att det syns på plan men vi ska oavsett göra vårt yttersta. 


I första matchen ställ HBK mot fjolårstrean och topptippade Hisingslaget BK Häcken och Magnus ser fram emot premiärmotståndarna. 

- Häcken är en väldigt stark motståndare och det ska bli väldigt roligt att möta dem. De är ett väldigt skickliga i eget spel med ett väldigt snabbt passningsspel och de är oerhört farliga i djupled så för oss blir det väldigt viktigt att få tag på de och stoppa deras kontringar. 


- Vi mötte Elfsborg i genrepet och det är ett lag som påminner om Häcken i sitt sätt att spela även om såklart Häcken har andra egenskaper. Men det är en match som visade att vi kunde hantera den typer av motståndare och gjorde en bra match. Men vi har gjort de bra de senaste matcherna och har inte släppt in mål på sju halvlekar så jag är positivt till morgondagens match, avslutar tränare Haglund. 


En 19-mannatrupp är uttagen till morgondagens match:

1 Malkolm Nilsson Säfqvist

2 Thomas Boakye

3 Alexander Berntsson

4 Andreas Johansson

5 Joseph Baffo

6 Joel Allansson

7 Simon Lundevall

9 Marcus Antonsson

10 Sadat Karim

12 Malte Påhlsson

14 Mikael Boman

16 Erik Ahlstrand

17 Phil Ofosu-Ayeh

18 Emil Tot Wikström

21 Andreas Bengtsson

23 Dusan Djuric

24 Amir Al-Ammari

26 Edvin Kurtulus

30 Alexander Johansson