Uppåt för damlaget

HBK Dam tog tre viktiga poäng i lördagens möte mot Husqvarna FF.  Detta efter att vunnit på lördagseftermiddagen på hemmaplan med 3-0.

- Vi spelar inte vår bästa fotboll men idag var poängen viktigare än spelet, säger en nöjd tränare Fredrik Andersson.


I inledningen känns det som om HBK har kontroll på händelserna och kommer fram till några halvchanser. Husqvarna är inte helt ofarliga utan skapar en chans som Emma Orrdal tvingas rädda.


I den 19:e minuten gör Maja Ödman 1-0 efter ett fint förarbete där Emma Nielsen spelar ut till Alexandra Hellekant som tar sig in i straffområdet och osjälviskt spelar till Maja som distinkt sätter bollen i mål.

- Kul för Maja som haft en motigsäsong med sjukdomar och skador.


2-0 gör Nellie Andersson på egen hand sedan hon stulit bollen av en Husqvarna-försvarare. Ett välplacerat skott vid första stolpen. Ledningen med två mål skapade ett lugn hos spelarna och HBK hade en bra period med fin fotboll.


Inledningen på andra halvlek såg ungefär likadan ut men efter 10 minuter av tar Husqvarna över och har en bra period i matchen.

- Vi kom fel i vår press och hade inte tålamod med passningar utan slog mest iväg bollen. Det var jobbiga 15 minuter där vi mest fick jaga, berättar Fredrik.


När Husqvarna inte fick utdelning så dalade deras energi och HBK kom bättre med i händelserna igen. 3-0 gör inbytte Moa Karlsson efter ett tidigt inlägg av Nellie Andersson. 

- Moa kom direkt från en landslagssamling och vilade därför första 45.


Tack vare segern så avancerade HBK till en femteplats i tabellen med två matcher kvar.

- Det har varit en lite stökigsäsong för oss med stor omsättning av spelare under sommaren. Arbnora de Leoni, Matilde Abrahamsson, Ella Fokesson, Linn Eskilsson och Malin Andersson är startspelare som lämnat av olika anledningar. Spelarna som kommer in har gjort det väldigt bra och det är väl att vi haft så bred trupp från början.