Uppåt för dam

Det blev en klar seger för damlaget i lördagens match mot Göteborgs FF. Seger med 4-1 och där Moa Karlsson och Emma Nielsen gjorde två mål var.

- Inte vår bästa match spelmässigt men idag var det viktigaste att vi tog 3 poäng, säger Fredrik Andersson i HBK.

Matchen började med att HBK tog tag i taktpinnen och Moa Karlsson gjorde 1 – 0 redan i den tolfte minuten. Det kändes som om HBK var numret större och kontrollerade händelserna på plan.

Efter ett inlägg från en Göteborgsspelare så studsade bollen upp på en hand på en HBK-spelare och domaren blåste straff. Maja Arvehell räddade straffen men då vinkar assisterande domaren på att hon lämnat mållinjen för tidigt. När Linn Blom fick en chans till så tryckte hon upp bollen i krysset.

- Synd om Maja som räddade den första.

Resterande delen av halvleken var jämn med mycket kamp i stället för skönspel.

HBK startade andra halvlek med bättre rörelse och har några väldigt fina kombinationer. Det dröjde till den 80:e minuten det blir 2-1. Efter att deras målvakt haft bollen i händerna för länge så blåste domaren för indirekt frispark och denna ombesörjde Emma Nielsen.

Med tio minuter kvar så hann Moa Karlsson både göra ett mål till och sedan spela fram Emma Nielsen till ytterligare ett.

- 4-1 var tillslut i underkant men det tog tid innan vi avgjorde. Moa kunde gjort ytterligare ett mål då hon missade en straff i slutet sedan hon själv blivit fälld i friläge.

Segern hade ett högt pris då Agnes Heinrich bröt handleden i slutet på matchen.

- Hon har kommit tillbaka starkt efter förra årets korsbandsskada så det är väldigt synd om henne när hon nu drabbas av ny skada, menar Fredrik Andersson.

HBK DAM - GÖTEBORGS FF  4 - 1

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Agnes Heinrich (85), Jennifer Andersson, Alice Sandahl – Alva Hed, Nelli Evald (58), Emma Nielsen – Nellie Andersson (85), Moa Karlsson, Alexandra Hellekant.

Avbytare Amanda Rees Fager (85), Maja Ödman (85), Emma Harrysson(58), Ellie Nielsen, Emma Orrdal.

Mål 1-0 Moa Karlsson, 1-1 Linn Blom, straff, 2-1 Emma Nielsen, 3-1 Moa Karlsson, 4-1 Emma Nielsen