UFC-målvakten räds inte dagens match

Umeå FC har inte förlorat fyra matcher inför dagens match mot HBK. Deras målvakt Viktor Frodig är inte rädd inför dagens match:

– Vi vet att det är en tuff bortamatch mot ett bra lag, men det är inget som skrämmer oss, säger Umeå-målvakten Viktor Frodig till UFC:s hemsida.


Han har bara släppt in två mål på de fyra senaste matcherna och han hyllar laget.
– Fantastiska laginsatser över 90 minuter är anledningen till att vi släppt in så få mål. Alla spelare har krigat för varandra, blockat skott och slitit under dessa fyra matcher. Vi har spelat riktigt bra, säger han.


För att kunna ta med sig tre poäng hem till Västerbotten gäller det att göra fler mål.
– Vi måste få in fler bollar mot mål och lyckas stänga matcher tidigare. Att vid en uddamålsledning i stället utöka ledningen och inte tvingas backa hemåt på samma sätt kommer inbringa fler poäng. Det skulle även göra att vi kan slappna av i slutet av matcherna, säger han till ufc.se.


Bajram Ajeti är tillbaka till dagens match medan hans anfallskollega Alexis Bbakka är avstängd.
– Bbakka och Ajeti är självklart viktiga för oss där framme, det är två klasspelare. Med detta sagt har deras ersättare gjort det väldigt bra under säsongen. Det är inte heller bara våra anfallare som måste göra fler mål, det gäller hela laget, avslutar han i intervjun som är hämtad från Umeå FC:s hemsida.