Svedberg klar för ytterligare två år

HBK har gjort klart med ytterligare en spelare inför de kommande åren. Det är 21-årige Jonathan Svedberg som ritat på papperen för ytterligare två säsonger.
Trots sin ringa ålder så är det femte säsongen i A-laget för "Jonte". Debuten kom sommaren 2016 och därefter har det blivit 79 seriematcher och totalt 114 matcher i A-lagströjan.

- Jonathan är en ung spelare med stor erfarenhet. Han har en unik kombination av att både vara ung och ha erfarenhet med över 100 matcher i A-laget.

- Han är en ambitiös innermittfältare med stor utvecklingspotential och det ska bli kul att jobba vidare framåt med honom, tycker Magnus Haglund.

Jonathan Svedberg började karriären i BK Astrio men kom redan som 13-åring till HBK inför 2012. Och nu står det klart att han stannar i klubben i ytterligare två säsonger över 2021 och 2022.
- Det känns fantastiskt såklart, jag har varit i klubben ett tag nu och glad att ytterligare kunna förlänga i två år.

För "Jonte" började säsongen med mycket speltid i A-laget.
- Jag var med på försäsongen och spelade mycket men sen blev jag sjuk och låg i några veckor, sen har jag haft tufft att komma in i startelvan igen. 

- Så det har varit en tuff säsong med lite speltid och en svår säsong med få U21-matcher och få speltidsmöjligheter. Jag har tränat på mycket och är såklart glad för lagets framgång, säger Jonathan Svedberg som kommer tillhöra Halmstads Bollklubb i ytterligare två år.