Senast vann HBK mot Umeå med 3-0

Senaste gången som Umeå FC var och spelade fotboll på Örjans vall i augusti 2012. Efter att HBK vunnit uppe i Umeå i maj med 4-0 ville givetvis UFC ta revansch. Det höll i 40 minuter och till slut vann HBK med 3-0.

Då i 40:e minuten avancerade Gudjón Baldvinsson framåt innan han släppte den i sidled till Kristinn Steindórsson som satte bollen i mål. Publiken hann knappt sluta fira innan Baldvinsson själv med ett drömmål satte bollen i det bortre hörnet efter ett skott från 25 meter.
- Det är nog topp tre av alla mål jag gjort, sa han efter matchen till HP.


Efter dryga timmen spel så fastställde Antonio Rojas slutresultatet till 3-0 efter att ha blivit framspelad av Baldvinsson. Umeå hade som närmast en nick i ribban av Marko Mihajlovic.


HBK-tränaren Jens Gustafsson uttalade sig om matchen i Hallandsposten:
- Vi kommer inte upp i den prestation vi önskar. Första 30 minuterna är vi skakade, Umeå är ett bra spelande lag, men vi ligger hyfsat i våra positioner. Vi får två psykologiska mål i slutet av första och det är vi väldigt glada överför det präglar andra halvlek.


Omgång 20 - Onsdag 22 augusti 2012

Halmstads BK – Umeå FC 3 – 0

Karl-JohanJohnsson – Ryan Miller, Johnny Lundberg, Richard Magyar, Christian Järdler – Johan Blomberg (Joakim Wrele, 72), Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas, Kristinn Steindórsson – Mikael Boman (Kristoffer Thydell, 81), Gudjón Baldvinsson (Marcus Antonsson, 77).

Avbytare utan spel: Rasmus Rydén, Viktor Ljung, Peter Nyström, Michael Svensson

Mål: 1-0 (40) Kristinn Steindórsson, 2-0 (42) Gudjón Baldvinsson, 3-0 (61) AntonioRojas

Domare: Kasper Madsen, Köpenhamn

Publik: 2 254 (Örjans vall)På bilden syns HBK:arna Mikael Boman och Kristinn Steindórsson.