P19 vann mot Örgryte

P19-tränaren Johan Bergström var mycket nöjd efter helgens match mot Örgryte IS där de vände underläge till seger.

- Det har varit en tuff matchvecka men när vi summerar den kan vi mycket glada konstatera att sju poäng mot IFK Göteborg, Malmö FF och ÖIS är ett mycket bra facit. Nu är vi i högsta grad med och fajtas om de fem slutspelsplatserna med tre matcher kvar av seriespelet, säger tränare Johan Bergström.

Matchen mot ÖIS under lördagen avslutade matchraden om tre matcher på sju dagar. Första halvlek var Bollklubben det bättre laget och när matchen precis satt sig till HBK:s fördel landade en längre boll på HBK:s planhalva och straff blev följden då den djupledslöpande ÖIS:aren gick i marken. 0-1 efter 18 minuter var inte den start som önskades.

HBK höjde sig dock ytterligare ett snäpp och skapade flertalet heta målchanser de sista 25 minuterna av första halvlek. Efter halvtimmen spelad kvitterade Benjamin Lidh på en fint slagen frispark signerad Nils Thelander. Fem minuter senare kom också ledningsmålet efter ett fint anfall på vänsterkanten där Albin Branting (bilden) tog sig runt och serverade Jonathan Wadensten på första stolpen.

Andra halvlek var HBK fortsatt det lag som skapade dom heta målchanserna och låg påför 3-1-målet. När chanserna skapades men målen uteblev kunde ÖIS sticka upp och framförallt genom ett antal fasta situationer få chansen till kvittering - utan att skapa några riktigt 100%-iga lägen.

Till slut och välförtjänt kom dock spiken i kistan. En snabb spelvändning ut till Johan Gudmundsson på högerkanten och en bra löpning av Albin Binnefors i djupled öppnade upp en yta centralt vid straffområdeslinjen. Där tog sig Charlie Dagård in och kunde säkert sätta dit 3-1 som också blev slutresultatet.

HBK P19 - Örgryte IS 3-1 (2-1)

Målen: 0-1 (18),.1-1 (31) Benjamin Lidh (Nils Thelander), 2-1 (36) Jonathan Wadensten (Albin Branting), 3-1 (87) Charlie Dagård (Johan Gudmundsson).

Startelvan: Max Johnsson- Filip Larsson, Eric Svensson, Benjamin Lidh, Charlie Dagård - Oscar Murro (69), Nils Thelander (69), Nils Strandahl, Albin Branting (84) - Jonathan Wadensten (88), Mohammad Alshalkadi (77).

Avbytare: Melvin Sjöland (69), Johan Gudmundsson (69), Albin Binnefors (77), Viktor Håkansson (84), Eric Wiberg (88), Isak Svensson.