P19 och P16 har spelat

P17 segrade i fredags, P19 var i farten i lördags och P16 var i farten under söndagen.

P19 - Oavgjort för reducerat P19

Även HBK:s P19-lag begav sig i helgen till Göteborg för match mot ”Blåvitt”. Ett IFK Göteborg som ännu inte förlorat i seriespelet var förstås en svår nöt att knäcka och uppgiften blev inte lättare när Bollklubben blev reducerade till 10-man strax innan halvtidspausen. Efter en stark insats med hög HBK-moral kunde ändå en poäng tas med hem efter en rafflande och svängig andra halvlek.

HBK var det lag som tog ledningen i matchen. Efter dryga halvtimmen spelad kom Isac Harrysson loss på vänsterkanten, forwardsen Jonathan Wadensten och Johan Gudmundsson löpte ned sina mittbackar och på straffpunkten kunde Melvin Sjöland raka in 0-1-målet.

IFK kvitterade i matchminut 40 men repliken kom fyra minuter senare då Lucas Bresmar hittade Johan Gudmundsson men inspelet till 1-2.

Händelserna var dock inte över i den första halvleken. IFK kunde i ett sista anfall sticka upp och snöpligt spela bollen på handen på Gabriel Wallentin som fick sitt andra gula kort i matchen samt straff emot sig. Zackarias Nilsson  i HBK-målet gjorde dock en lysande straffparad och kunde rädda HBK:s 1-2 ledning till pausvilan.

Andra halvlek och ett IFK Göteborg med elva spelare mot HBK:s tio. Matchbilden svängde över till hemmalagets fördel men HBK stod emot bra och kunde också skapa farligheter till utökad ledning. ”Blåvitt” fick dock in kvitteringsbollen i den 68:e minuten.

HBK replikerade genom Isac Harrysson två minuter senare och i anfallet efter fick hemmaspelare på en riktig drömträff till 3-3 i Zackarias Nilssons vänstra kryss. Tungt att inte hålla 2-3 ledningen längre såklart.

När matchuret stod på 81 lyckades också IFK Göteborg sätta 4-3 målet. En rejäl uppförsbacke såklart för ett väl kämpande HBK. Matchen var dock inte över och i HBK:s slutforcering nickade Benjamin Lidh ned bollen till nyss inbytte Filip Eriksson som kvitterade med ett högerskott lågt i målvaktens bortre hörn. Det blev också matchens sista och åttonde (!) mål till 4-4.

-Vi gör en bra första halvlek och har 2-1 i halvtid där ”Zackes” straffräddning precis innan paus ger oss gott mod inför den andra halvleken trots utvisningen i samband med situationen. Tio spelare så länge mot ett så pass bra lag på bortaplan är såklart en väldigt tuff uppgift men killarna jobbar med den äran och ger aldrig upp. Det blir en svängig andra halvlek men med tio man och de offensiva spelartyper vi har gör inte det oss så mycket. Vi går för mål när vi får chansen och skapar också en hel del oreda i Göteborgsförsvaret. Som förutsättningarna blir är vi såklart glada för en poäng och stolta över insatsen och det jobb och moral killarna visar, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.

IFK Göteborg - Halmstads BK, P19-Allsvenskan, 4-4 (1-2)

Startelva Zackarias Nilsson - Filip Larsson (ut 82), Benjamin Lidh, Gabriel Wallentin (utvisning 45), Lucas Bresmar (ut 85) - Melvin Sjöland, Nisse Thelander, Nils Strandahl, Isac Harrysson (ut 81) - Johan Gudmundsson, Jonathan Wadensten (ut 46, in 81, ut 90)
Avbytare Albin Branting (in 46), Charlie Dagård (in 81), Filip Eriksson (in 85), Oscar Murro (in 90), Eric Wiberg, Max Johnsson
Mål 0-1 (32) Melvin Sjöland (Isac Harrysson), 1-1 (40), 1-2 (44) Johan Gudmundsson (Lucas Bresmar), 2-2 (68), 2-3 (70) Isac Harrysson (Melvin Sjöland), 3-3 (71), 4-3 (81), 4-4 (89) Filip Eriksson (Benjamin Lidh)

P16 segrade trots utvisning

HBK tog i första omgången av slutspelsgruppen i P16-serien emot GAIS. Ett GAIS det blev 4-4 emot för dryga månaden sen efter att man slappnat av och tappat 4-1 med en man mer. Idag fick man försvara ledning (och utöka) med en man mindre.

HBK började väl och spelade förbi GAIS press ett flertal gånger de första minuterna. Efter sex minuter tog man sig upp och Noel Åberg hittade Emil Annerhult som rullade in 1-0. GAIS kvitterade på en fast situation fem minuter senare.

Matchen var tuff med mycket dueller och kamp på en blöt och hal gräsmatta på Halmstad Arena. HBK tog kampen men det ledde också till att sex man lämnade planen med en att få se det gula kortet, varav en av de sex fick se det två gånger.

Emil Annerhult var sedan inblandad när Lorent Mehmeti pricksköt 2-1 från straffområdeslinjen i den 35:e minuten.

- Vi blev stressade av kampen och slarvade en del med bollen. Vi behövde ta kampen men bli lugnare med boll och göra vissa saker lite bättre. Då skulle de bli en trevligare andra halvlek, säger Tobias Dock i HBK-staben.

HBK inledde andra halvlek väl och man fick se det man ändå pratat om under pausen. Dubbla byten efter 57 minuter och inhopparna visade upp att man vill vara med. Målskytten Lorent Mehmeti fick i den 69:e minuten sitt andra gula kort och med en 2-1-ledning, en man mindre och över 20 minuter kvar väntade en försvarsinsats.

HBK tog dock tag i det än mer och även om försvarsspelet hamnade längre ned, vilket kan accepteras, försvarade HBK sig väl. HBK utökade ledningen i den 75:e minuten när Fabian Kindbom Nanfeldt nickade in sitt första HBK-mål i livet efter en fin inläggsfrispark av Egon Kurtulus. Samme Kurtulus rullade sedan in 4-1 på straff efter att Hugo Eliasson blivit nedriven.

HBK:arna var dock in nöjda utan tryckte in 5-1 när Enis Krasniqi spelade fram Besnik Callaku som placerade in bollen med några minuter kvar.

- En bra start. Vi kan naturligtvis önska mer av vår offensiva fotboll men moralen idag är stark. Vi krigade väl mot ett GAIS som ville mycket. Dessutom att vara en man mindre sista 20 minuterna och då spela bra och göra tre mål till efter det är stark. Många saker in i läro-ryggsäcken idag, vilket är bra, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK - GAIS, P16-slutspelsgrupp, 5-1 (2-1)

Startelva Isak Svensson - Fabian Kindbom Nanfeldt, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson (ut 57), Kristian Misic - Emil Annerhult (ut 57), Noel Åberg, Besnik Callaku, Lorent Mehmeti (utvisning 69) - Hugo Eliasson, Enis Krasniqi
Avbytare Alexander Nielsen, Axel Persson (in 57), Egon Kurtulus (in 57), Albin Ahlstrand, Albin Binnefors
Mål 1-0 (6) Emil Annerhult (Noel Åberg), 1-1 (11), 2-1 (35) Lorent Mehmeti (Emil Annerhult), 3-1 (75) Fabian Kindbom Nanfeldt (Egon Kurtulus), 4-1 (79) Egon Kurtulus, straff, 5-1 (87) Besnik Callaku (Enis Krasniqi