P17 segrade över Blåvitt

På fredagskvällen var det match i P17-Allsvenskan Södra mellan IFK Göteborg och Halmstads BK på Kvibergs konstgräs nummer fem.
- En väldigt bra fotbollsmatch i högt tempo med bra spel, kamp och spänning där killarna i första halvlek nog gör en av årets bästa prestationer, säger Robert Nordström.

HBK tog ledningen med 1-0 när Hugo Neborg prickade in en inläggsfrispark som mittbacken Jonatan Falk (bilden) nådde högst på och vackert skarvnickade in bakom en chanslös IFK-målvakt. Innan halvtidsvilan skulle det även bli 2-0 till HBK. Efter ett fint anfall med fem spelare inblandade letade sig bollen ut på vänsterkanten där Hugo Neborg med ett långt inlägg mot bortre stolpe och där dök forwarden Albin Binnefors upp och nickade bestämt in bollen.

- 2-0 var faktiskt i underkant då vi hade ett koncentrerat och följsamt försvarsspel, bra grepp på mittfältet och bra rörelse i offensiven och skapade fyra-fem bra lägen ytterligare, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.

I andra halvlek satsade IFK framåt och matchen jämnade ut sig men efter 70 minuter blev Remo Gotfredsen fälld och domaren pekade på straffpunkten. Remo tog själv hand om straffen och passade elegant in 3-0 till Bollklubben.

Nu kändes det som segern var i hamn för HBK men IFK kämpade på och med tio minuter kvar så reducerade man till 3-1 efter en jättefin frispark från 25 meter. Fem minuter senare fick samma spelare ett nytt läge och fick på nytt till en kanonträff men HBK:s målvakt Petter Andersson gjorde en superräddning.
- En otrolig räddning, säger Tony Andersson i HBK-staben.

Det skulle dock bli 3-2 när IFK på nytt reducerade på stopptid men när HBK sedan la avsparken blåste domaren av matchen och HBK:arna kunde sträcka armarna i skyn och konstatera att tre nya poäng var tagna mot ett mycket starkt motstånd på bortaplan.

Det skall spelas tre seriematcher på åtta dagar och nu väntar två matcher på hemmaplan för P17 då man på onsdag möter Malmö FF och på lördag Örgryte IS på Halmstad Arena.

IFK Göteborg - Halmstads BK, P17-Allsvenskan, 2-3 (0-2)

Startelva Petter Andersson - Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, Jonatan Falk, Hugo Neborg - Mattias Saleem Almgren (ut 74), Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Remo Gotfredsen Grgic (ut 89) - Lucas Lindau (ut 67), Albin Binnefors (ut 89)
Avbytare Ardi Hajdari (in 67), Lorent Mehmeti (in 74), Albin Morina (in 89), Ludvig Larsson (in 89), Gentrit Ibishi, Viktor Dahlin, Isak Svensson
Mål 0-1 (19) Jonatan Falk, 0-2 (40) Albin Binnefors, 0-3 (69) Remo Gotfredsen Grgic, 1-3 (80), 2-3 (90+)