P17 i ny målrik vinstmatch

HBK P17 följde upp vinsterna mot Göteborg och Malmö med att ta tredje trepoängaren på åtta dagar när man på lördagen slog Örgryte med hela 7-1 efter 4-0 i paus.

- Lite rotation i laget och lite visdomsord om att inte underskatta motståndarna gjorde att laget tog tag i matchen direkt och det tyder på en bra mognadsnivå i truppen, säger huvudtränaren Robert Nordström.

Visst tog man tag i matchen direkt och det dröjde inte mer än fyra minuter tills Lorent Mehmeti bröt ett uppspel från ÖIS-försvaret och pangade in 1-0 till HBK med ett fint vänsterskott.

Sedan rullade målen in i strid ström, Ardi Hajdari spelade fram Remo Gotfredsen till 2-0, Gentrit Ibishi smekte fram en yttersida till Ardi Hajdari fram till 3-0 och halvlekens målskörd avslutades med att Viktor Dahlins djupledsboll togs omhand av Lorent Mehmeti som kallt gjorde 4-0 till Bollklubben.

- I paus pratade vi om att fortsätta hålla uppe tempot och verkligen ta chansen att göra en bra match i 90 minuter, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.

Det var inga bekymmer med tempot i början av halvlek två för efter bara fyra minuter skickade Viktor Dahlin i väg en passning som gav Ardi Hajdari ett friläge där  Hajdari snyggt rundade ÖIS-keepern och rullade in 5-0 till HBK. Sedan dröjde det bara ytterligare två minuter innan det blev 6-0 och det var Remo Gotfredsen som gjorde sitt andra mål för dagen.

Den debuterande mittbacken Viktor Dahlin fick sedan nöjet att nicka in Pontus Carlssons fint slagna hörna fram till 7-0 och HBK:s sista mål i matchen. ÖIS reducerade till 7-1 som blev dagens slutsiffror.

HBK P17 ligger nu på en imponerande andra plats i Allsvenskan Södra och med tre matcher kvar så har man en god möjlighet att hamna bland de fem bästa i serien och gå till SM-slutspel. I nästa match som är på lördag åker laget till Strandvallen för en dust med Mjällby AIF.

HBK P17 – Örgryte IS P17 7-1 (4-0)

1-0 (4) Lorent Mehmeti, 2-0 (11) Remo Gotfredsen, 3-0 (27) Ardi Hajdari, 4-0 (34) Lorent Mehmeti, 5-0 (49) Ardi Hajdari, 6-0 (51) Remo Gotfredsen, 7-0 (60) Viktor Dahlin, 7-1 (62).

Laget: Zackarias Nilsson – Wilmer Hesselgren (79), Viktor Dahlin, Jonatan Falk (45-in 64), Gentrit Ibishi – Remo Gotfredsen Grgic (69), Gabriel Dal Molin (45- in 79), Pontus Carlsson (65), Lorent Mehmeti (70) – Ardi Hajdari (69), Lucas Lindau.

Avbytare: Kazper Karlsson (46), Filip Eriksson (46 ut 64), Mattias Saleem Almgren (65), Ludvig Larsson (69), Imad Cibo (69), Albin Morina (70), Isak Svensson.